ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1215 / 1216 / 1217 >

RandstadRail was dieptepunt 2006

vrijdag 1 juni 2007

Het fiasco van RandstadRail was het dieptepunt van het politieke jaar 2006. De Zoetermeerse gemeenteraad liet zich deze week tijdens het resultatendebat laatdunkend uit over het nieuwe openbaar vervoersysteem dat alweer ruim een halfjaar stilligt.
In het resultatendebat keek de raad terug op de verrichtingen van de gemeente en het stadsbestuur in het afgelopen jaar. De ontsporingen van de RandstadRail-voertuigen zijn de gemeente niet direct aan te rekenen, maar kritiek is er wel, zo kreeg wethouder Pieter Smit (D66, vervoer) te horen. De communicatie met de reizigers is volgens raadsleden onvoldoende.

De problemen met RandstadRail zijn nog lang niet voorbij. Morgen is het een jaar geleden dat de Sprinter ophield te bestaan en nog steeds is niet duidelijk wanneer RandstadRail weer gaat rijden.

Kritiek was er in de gemeenteraad ook op de burgerparticipatie. Bewoners die de moeite nemen mee te denken over de stad, vinden weinig van hun inbreng terug. "Dat geeft ergernissen, die cultuur moet om," aldus Jochem den Dulk van Leefbaar Zoetermeer.

Lovend waren de raadsleden over de spectaculaire daling van het aantal geregistreerde werklozen en de mensen die gebruikmaken van een bijstandsuitkering in het afgelopen jaar. Of dit een resultaat is van goed gemeentelijk beleid of doordat de positieve economische ontwikkelingen in Nederland burgemeester en wethouders in de kaart spelen, wil de PvdA onderzocht hebben.


Bericht geplaatst op zondag 3 juni 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 1 juni 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |