ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1222 / 1223 / 1224 >

Afscheidsexcursie Mercedes 405

zaterdag 23 juni 2007

In 1987 werd door Mercedes een nieuw type lijndienstbussen geïntroduceerd met het type Mercedes 0 405. Moderne, strak gelijnde carrosserieën met een opvallend groot oppervlak van de zijruiten en de enigszins gebogen voorruit met middenstijl. Ook opvallend was de filmkast over de gehele breedte van het voertuig en grote ruiten in de in- en uitstapdeuren. Met de 0 405 wist Mercedes weer een stevige plaats in het Nederlands openbaar vervoer te bemachtigen. De bussen bleken snel, comfortabel en betrouwbaar en boden veel comfort voor de passagier en ook de chauffeur. Bij Westnederland, ZWN en na de fusie Connexxion hebben deze bussen ruim 20 jaar het beeld bepaald van het stads- en streekvervoer.

Nu het moment nadert dat dit karakteristieke bustype gaat verdwijnen (in Krimpen a/d IJssel rijden nog op lijn 91 naar het Rivium de 4376 en 4377, die spoedig vervangen zullen worden door de O 408) wordt het hoog tijd voor een afscheidsrit met een van deze wagens. Bij de RET heeft de afscheidsrit reeds succesvol plaatsgevonden en ook de overgebleven exemplaren van de HTM uit de 800-serie verdwijnen nu snel van de weg.

De stichting museumbussen organiseert op zaterdag 23 juni a.s. dan ook een afscheidsrit met een van de twee overgebleven wagens 4376 of 4377. Gereden zal worden over een aantal lijnen rondom Rotterdam, Westland. Delft, Den Haag, Zoetermeer en Leiden waar dit type bus veel is ingezet. Uiteraard is er de nodige ruimte voor fotostops op fotogenieke punten en wordt een ontmoeting georganiseerd met dit type bus in een tweede leven.

De excursie begint om 09:30 uur en zal rond 16:00 uur eindigen.

Opstapplaatsen en tijden
09:30 uur Rotterdam metrostation Capelsebrug
10:00 uur Rotterdam CS Kruisplein
10:30 uur Delft NS station

Excursie-organisator Ruurd heeft zelf ook nog dienst gedaan op dit type wagens.

U kunt deelnemen aan deze excursie door € 12,50 over te maken op Postbanknr. 3694281 t.n.v. R.V. Berendes, Zoetermeer onder vermelding van 'Excursie 0405'.
Stuurt u ook even een email naar r.berendes@orange.nl waarbij u zich aanmeldt voor de dag. Wij kunnen voor deze excursie de bus huren bij Connexxion en alleen bij voldoende deelnemers kan deze excursie doorgaan. Zijn er te weinig deelnemers dan storten wij uw geld terug en krijgt u tijdig een e-mail.

Meldt u zich massaal aan want half juli valt het doek voor de Mercedes O405 en is uw kans verkeken.


Bericht geplaatst op vrijdag 8 juni 2007
Bron: Museumbussen.nl
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |