ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1226 / 1227 / 1228 >

Haaglanden-gemeenten gaan bouwen bij stations en haltes

donderdag 8 maart 2007

De gemeenten in het Stadsgewest Haaglanden gaan zich concentreren op het scheppen van woon- en kantoorruimtes in een straal van 1200 meter rond stations in de regio. Bovendien wil het Stadsgewest eenzelfde aanpak bij OV-knooppunten van trams en RandstadRail. Dat heeft het dagelijks bestuur van het Stadsgewest woensdag besloten in het kader van het Zuidvleugelproject 'Stedenbaan'.

Tot 2020 wil het Stadsgewest dat in de orde van grootte van 15.000 woningen, kantoorruimte en voorzieningen rond de stations worden gerealiseerd. Daarnaast streeft het Stadsgewest naar 50% meer parkeergelegenheid op de P+R-terreinen en 50% meer fietsenstallingen.

Doel van deze ambitie is onder andere om ervoor te zorgen dat het woon-werkverkeer in de toekomst meer per openbaar vervoer zal worden afgewikkeld, om zo de steeds drukker wordende wegen te ontlasten. Daarnaast komt concentratie van woningen en kantoren rond de stations de luchtkwaliteit en het landelijk gebied ten goede. Het Stadsgewest levert hiermee een grote bijdrage aan het realiseren van het Zuidvleugelproject 'Stedenbaan': het opwaarderen van hoofdspoorlijnen en het realiseren van woningbouw en kantoorruimte bij de stations op de lijnen tussen globaal Leiden, Den Haag, Rotterdam en Dordrecht en tussen Den Haag en Gouda. Naast deze 'verdichting' rondom de stations houdt Stedenbaan in: meer en snellere treinen op het bestaande spoor; goed bereikbare stations die veilig en uitnodigend zijn; goed voor- en natransport per bus en tram en goede parkeermogelijkheden voor fiets en auto.

Het initiatief voor de uitwerking van deze ambitie ligt in de eerste plaats bij de gemeenten. Daarbij zal het Stadsgewest zorgen voor de afstemming tussen de gemeenten om de diversiteit aan locatieprofielen, woningen en kantoorruimte in de regio te waarborgen.


Bericht geplaatst op vrijdag 8 juni 2007
Bron: Stadsgewest Haaglanden; donderdag 8 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | Stedenbaan

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |