ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1231 / 1232 / 1233 >

'Fouten RandstadRail verdoezeld'

maandag 29 januari 2007

Het Stadsgewest Haaglanden heeft verzuimd de Inspectie Verkeer en Waterstaat op de hoogte te stellen van problemen in de voorbereidende fase van RandstadRail.

De inspectie gaf daardoor toestemming om op het lightrailtraject te gaan rijden terwijl er voortdurende problemen zouden zijn geweest met het mechaniek en de software van de wissels.
Uit vertrouwelijke notulen waaruit de Volkskrant vrijdag publiceerde zou blijken dat bestuurders van het Stadsgewest Haaglanden wisten dat het onverantwoord was om het volledige spoornetwerk van RandstadRail in Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam en omgeving eind oktober al in gebruik te nemen. Daarom werd besloten op 29 oktober te beginnen met één lijn. Op deze lijn ontspoorden vier treinen, waarbij vijftien gewonden vielen.
"Wij waren niet op de hoogte van de problemen op het moment dat we toestemming gaven op het traject te gaan rijden", aldus een woordvoerster van de Inspectie Verkeer en Waterstaat. Het uitlekken van vertrouwelijke notulen heeft volgens de Haagse vervoerder HTM geen gevolgen voor de start volgende week maandag van de RandstadRail tussen Loosduinen en Den Haag Centraal Station.


Bericht geplaatst op zaterdag 16 juni 2007
Letterlijk bericht van Omroep Rijnmond van 29 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |