ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1232 / 1233 / 1234 >

Persverklaring RandstadRail

vrijdag 26 januari 2007

Betrokken partijen van RandstadRail in Haaglanden, te weten het Stadsgewest Haaglanden, de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp, de vervoerder HTM en de projectorganisatie RandstadRail, zijn van mening dat de ingebruikname van RandstadRail 4 op 29 oktober 2006, veilig en verantwoord was. Daarmee spreken de betrokken partijen de berichten in de Volkskrant van vandaag tegen dat de ingebruikname van RandstadRail onverantwoord zou zijn geweest. Naar aanleiding van de actuele problemen met RandstadRail zijn diverse onderzoeken gestart naar zowel de techniek als de organisatie van RandstadRail.

Siemens
Siemens heeft in juli 2006 als leverancier van het spoorbeveiligingssysteem (niet van de wissels) de projectorganisatie RandstadRail een algemene waarschuwing gegeven over schade die veroorzaakt werd tijdens de bouwperiode en storingen bij de wissels die ook in deze periode optraden. De projectorganisatie heeft deze waarschuwing ter harte genomen en hierover contact gezocht met de leverancier van de wissels. Sinds die melding zijn de problemen aangepakt en opgelost en kon Siemens de testen voortzetten. Het Stadsgewest Haaglanden en Siemens betreuren het dat in de berichtgeving een onjuist beeld over deze waarschuwing is ontstaan.

Veiligheid
Uitgangspunt voor de ingebruikname van RandstadRail is te allen tijde het groene licht geweest dat door zowel het vervoersbedrijf, de safety manager en de Independent Safety Assessors is afgegeven. Op basis daarvan heeft de Inspectie van Verkeer en Waterstaat (IVW) de veiligheid getoetst en het spoor vrijgegeven. Onterecht wordt in de media gesuggereerd dat de projectorganisatie de IVW zou hebben moeten informeren over de voortgang van het project tijdens de voorbereidende fase.

Proefbedrijf
Tijdens het proefbedrijf stond het testen van de veiligheid en het testen van de dienstregeling centraal. Gedurende de eerste twee weken van het proefbedrijf is de veiligheid getest en zijn er storingen geconstateerd én verholpen. Vervolgens is gedurende drie dagen de logistiek van de volledige dienstregeling getest. Omdat afbouwwerkzaamheden nog niet waren voltooid op lijn 3 is besloten om op 29 oktober 2006 een gedeelte van RandstadRail 4 in gebruik te nemen. Inmiddels was de pendel tussen Rotterdam en Pijnacker-Nootdorp al in gebruik genomen.

Betrokken partijen richten hun energie de komende tijd op het zo spoedig mogelijk veilig en verantwoord laten rijden van RandstadRail voor de reiziger.

---
Dit is een gezamenlijke persverklaring van het Stadsgewest Haaglanden, de gemeenten Den Haag, Zoetermeer, Leidschendam-Voorburg en Pijnacker-Nootdorp, de vervoerder HTM, Siemens en de projectorganisatie RandstadRail.


Bericht geplaatst op zaterdag 16 juni 2007
Bron: zie bericht
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |