ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1234 / 1235 / 1236 >

OV-autoriteit voor de Randstad

zaterdag 23 juni 2007

Er komt een OV-autoriteit voor de Randstad. Hiermee moet meer samenhang worden bereikt om het openbaar vervoer in de Randstad naar een 'hoger niveau' te tillen. Dat zei minister van Verkeer Camiel Eurlings (CDA) vrijdag tijdens de presentatie van het Urgentieprogramma Randstad (UR).

De autoriteit moet ervoor zorgen dat in de toekomst nieuwe ov-systemen zoals Randstadrail goed op elkaar aansluiten. "We gaan toe naar een metroachtig netwerk", zei de bewindsman, die de Randstad omschreef als een metropolitaans gebied. De autoriteit moet er nog deze kabinetsperiode zijn.

Het UR is een van de projecten van het nieuwe kabinet, en Eurlings de verantwoordelijke minister. Het programma is volgens hem nodig omdat de Randstad dreigt vast te lopen. Het gebied staat onder druk van andere Europese stadsregio's zoals Londen en Barcelona en wordt door alle 'congestie' minder aantrekkelijk. "We worden een middenmoter", zei de bewindsman.

In het programma staan ruim dertig projecten omschreven waarmee het kabinet aan de slag gaat. De regering heeft gekozen voor een beperkt aantal projecten zodat er nog deze kabinetsperiode een besluit kan worden genomen. Zo wordt er nog dit jaar een besluit genomen over de uitbreiding van de A9 bij Amsterdam en over investeringen in het openbaar vervoer op de verbinding Schiphol - Amsterdam - Almere - Lelystad. Ook wil het kabinet werk maken van de wegen rond Utrecht, de 'draaischijf' van en naar de Randstad.

Om niet te verzanden in praatcircuits kiest het kabinet voor een 'on-Nederlandse aanpak'. Er komen zogeheten bestuurlijke duo's, bestaande uit een bewindspersoon en een regionale bestuurder, die verantwoordelijk zijn voor een project. Deze worden in het najaar gepresenteerd. Hier geldt: afspraak is afspraak. Als de afspraken niet worden nagekomen, vindt 'naming and shaming' plaats en kan de overheid desnoods gebruikmaken van haar doorzettingsmacht. "We moeten nu meters maken', zei Eurlings in een toelichting. "Er zijn plannen zat, maar de besluiteloosheid is troef."

Minister van Vrom Jacqueline Cramer (PvdA) presenteerde na Eurlings de startnotitie Randstad 2040. Hierin schetst zij een aantal thema`s om van de Randstad op lange termijn een 'duurzame en concurrerende Europese topregio' te kunnen maken. Centraal hierbij staan een 'klimaatbestendige en veilige delta', een regio die bereikbaar blijft en die geschikt blijft voor 'economisch hoogwaardige activiteiten' en ten slotte het behoud van natuur en 'kwaliteit van ruimte'.

De startnotitie is een discussiestuk dat de komende tijd wordt besproken met het provincies, gemeenten en maatschappelijke organisaties. In overleg wordt vervolgens een langetermijnvisie opgesteld.


Bericht geplaatst op zaterdag 7 juli 2007
Bron: Nu.nl; zaterdag 23 juni 2007
Meer nieuwsberichten over | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |