ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1236 / 1237 / 1238 >

Zoetermeer ongelukkig met stilleggen treinen Den Haag - Gouda

zaterdag 7 juli 2007

Zoetermeer is ongelukkig met het besluit van spoorbeheerder ProRail om in de periode van 7 t/m 15 juli te gaan werken aan de spoorbaan tussen Den Haag en Gouda. Hierdoor is het voor de NS onmogelijk treinen te laten rijden. De Zoetermeerse openbaar vervoer reiziger krijgt er in deze periode nog een extra hindernis bij en wordt wel erg op de proef gesteld.

Zoetermeer begrijpt dat de werkzaamheden niet langer uitgesteld kunnen worden. Veiligheid gaat hierbij natuurlijk vóór alles. De werkzaamheden vergen een zeer lange voorbereiding en zijn daarom al een jaar geleden ingepland. Redelijkerwijs kon niemand voorzien dat RandstadRail nu nog steeds niet zou rijden. Wethouder Smit is echter zeer ongelukkig met de extra last voor de Zoetermeerse reizigers.

Reizigers worden dringend geadviseerd gebruik te maken van de vervangende busdienst die NS laat rijden. Deze bussen, niet te verwarren met de tijdelijke buslijn 5 / 5S, rijden zeer frequent en in de spits zelfs iedere 3 minuten. De bussen vertrekken vanaf de interlinerhalte langs de A12, bereikbaar via de Mandelabrug, en rijden via de busbaan langs de A12 non-stop naar Den Haag Centraal. De reistijd is vergelijkbaar met die van de stoptrein en zeker sneller dan de lijn 5 / 5S.

Voor tussengelegen stations én in de richting Gouda vertrekken de bussen vanaf de bushalte langs de Zuidweg.

Zoetermeer speelt op de situatie in door de wegwerkzaamheden op de Europaweg en Australiëweg uit te stellen. Op die manier wordt het verkeer zo min mogelijk gehinderd.

Aanvulling AD 2 juli


Voor ProRail is het belangrijk dat de werkzaamheden worden uitgevoerd, omdat de veiligheid op het spoor gegarandeerd moet blijven. Wethouder Pieter Smit voerde de afgelopen periode een aantal gesprekken met ProRail om het bedrijf ertoe te bewegen de werkzaamheden in een later stadium uit te voeren. Dat bleek tevergeefs. ,,De werkzaamheden staan al lang gepland en zijn al een aantal keren uitgesteld. Alleen een jaar geleden hadden we natuurlijk niet kunnen vermoeden dat RandstadRail stil zou staan. Er is ook begrip voor het standpunt van ProRail."

Om het leed voor de reizigers nog enigszins dragelijk te maken, worden er door de NS extra bussen ingezet. De gemeente heeft besloten de werkzaamheden aan de Australiëweg en de Europaweg uit te stellen zodat het verkeer minder wordt gehinderd. De PvdA heeft laten weten verbijsterd te zijn over de situatie. Reizigersorganisatie Rover was niet voor commentaar bereikbaar.


Bericht geplaatst op zondag 8 juli 2007 | Laatste update op zondag 12 oktober 2008
Publicatie gemeente Zoetermeer van zondag 1 juli 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |