ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1239 / 1240 / 1241 >

Advertentie RandstdRail Streekblad Zoetermeer

vrijdag 22 juni 2007

RandstadRail, hoe staat het er nu mee?

Op vrijdag 22 juni jl. is gestart met het testbedrijf van RandstadRail op de Krakeling in Zoetermeer. Hiermee rijden nu op elk traject van RandstadRail in de regio Haaglanden voertuigen. Het is nog niet aan te geven wanneer er op alle trajecten met pasagiers kan worden gereden. Wij realiseren ons dat het geduld van de reizigers op de proef wordt gesteld.
Wij hechten echter voor alles belang aan een veilige en betrouwbare exploitatie van RandstadRail en bieden excuses aan voor het ongemak.

Van testen naar proefrijden naar exploitatie
Voordat RandstadRail kan gaan rijden met passagiers (exploitatie) moet eerst zijn voldaan aan een aantal voorwaarden:

De IVW (Inspectie Verkeer en Waterstaat) en de ISA (de onafhankelijke veiligheidsadviseur) geven groen licht voor het testbedrijf (rijden met voertuigen om te zien of alles naar behoren functioneert);
Als het testbedrijf succesvol is, geven de IVW en de ISA positief advies om met het proefbedrijf te starten (rijden volgens dienstregeling zonder passagiers);
Als het proefbedrijf succesvol is, geven de IVW en de ISA positief advies om met exploitatie te starten;
Exploitatie (deel)traject.
De tijdsduur van het test- en proefbedrijf kent geen vaste periode. De duur is afhankelijk van wat de vervoerbedrijven tegenkomen. Zo is er tijdens het testen tussen Den Haag Laan van NOI en Leidschenveen een aantal storingen geconstateerd aan de wissels. Deze zijn inmiddels verholpen. Momenteel wordt gewerkt aan de optimalisatie van de software, die de communicatie tussen een wissel en het beveiligingssysteem verzorgt.
Het is al wel bekend dat het testbedrijf op de Krakeling minimaal vier weken zal duren. Dit komt, omdat op dit traject nog niet eerder gereden is, waardoor bestuurders van de voertuigen nog onbekend zijn met dit traject van RandstadRail. Een onderdeel van dit testbedrijf is daarom de opleiding van de bestuurders, die minimaal vier weken duurt.

Waar rijdt RandstadRail en waar wordt nog getest?
In de regio Haaglanden kunt u nu op elk (deel)traject RandstadRail-voertuigen zien rijden. Op welk deel rijdt RandstadRail met passagiers en op welk is RandstadRail nog aan het testen? Hieronder vindt u een overzicht van de trajecten waar RandstadRail in exploitatie is, (dus rijden met passagiers) en waar RandstadRail nog aan het testen is.

Exploitatie (met passagiers)
RandstadRail (lijn 4) van Den Haag De Uithof naar Den Haag Centraal sinds 16 mei jl.
RandstadRail (lijn 3) van Den Haag Loosduinen naar Den Haag Centraal sinds 12 februari jl.
Erasmuslijn van Rotterdam Hofplein naar Nootdorp sinds 12 november 2006.

Testbedrijf (zonder passagiers)
RandstadRail (lijn 3) op de Krakeling in Zoetermeer sinds 22 juni jl.
RandstadRail (lijn 4) traject Den Haag Centraal - Zoetermeer Oosterheem.
De eerste fase van het testen deeltraject Laan van NOI Den Haag - Zoetermeer Centrum West is sinds 20 maart jl. in bedrijf.
De tweede fase deeltraject Den Haag Centraal via Beatrixkwartier naar Laan van NOI sinds 31 mei jl.
De derde en laatste fase Zoetermeer Centrum West- Javalaan is gestart op 4 juni jl.
Erasmuslijn van Nootdorp naar Den Haag Centraal sinds 15 maart jl.

Vervangend vervoer RandstadRail
Op de trajecten waar RandstadRail nog niet in exploitatie is, rijden vervangend vervoer bussen. U betaalt in deze bussen met de puntenkaart (gereduceerd tarief), strippenkaart of sterabonnement en in het vervangend vervoer naar Zoetermeer een RandstadRailzone-abonnement.

Met de puntenkaart en het RandstadRail Zoneabonnement kunt u ook gebruik maken van de NS-trein tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal. In verband met al eerder geplande onderhoudswerkzaamheden aan dit baanvak door ProRail, kunnen er geen treinen rijden op dit traject in de periode van zaterdag 7 tot en met zondag 15 juli en in het weekend van 21 en 22 juli aanstaande. De HTM zorgt in opdracht van de NS voor het vervangend busvervoer. Deze werkzaamheden hebben overigens geen relatie met RandstadRail, het gaat hier om een baanvak waar alleen de NS gebruik van maakt.

Aanvulling Postiljon van donderdag 28 juni 2007
Vrijdag 21 juni vond de officiŽle starthandeling plaats. Deze handeling werd verricht door regiobestuurder Marnix Norder van Stadsgewest Haaglanden en de Zoetermeerse wethouder Pieter Smit. Beide heren stonden op Voorweg Hoog het hiervoor bestemde voertuig op te wachten. Voertuigbestuurder Peter Scheepmaker had heel toepasselijk krakelingen mee genomen.


Bericht geplaatst op zondag 8 juli 2007
Bron: Stadsgewest Haaglanden; vrijdag 22 juni 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |