ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1241 / 1242 / 1243 >

Sneltram Den Haag - Rotterdam rijdt zeker niet voor maart

zaterdag 13 januari 2007

Van de twintig tot nu toe onderzochte wissels op het traject van RandstadRail zijn er tien defect. De helft van de ge´nspecteerde wissels op het traject van RandstadRail is beschadigd. Dat heeft de projectorganisatie gisteren bekendgemaakt.

De ontsporing eind november bij halte Forepark waarbij zeventien gewonden vielen, kwam door een defecte wissel. Van de twintig onderzochte wissels blijken er inmiddels tien eveneens een beschadiging te hebben. Op dit moment worden er nog veertig stuks ge´nspecteerd.
Gisteren berichtte deze krant dat al tijdens de aanleg van het sneltramproject tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam grote problemen waren geconstateerd met sissels. Elektronicaleverancier Siemens sloeg in juli 2006 voor het eerst alarm en in september was er ook een fout geconstateerd in de software die de wissels aanstuurt, zo stond in bouwdossiers die het AD had opgevraagd.
Volgens de projectorganisatie is na die meldingen van Siemens echter alles verholpen en was het veilig om te starten met RandstadRail. Dat bleek een misverstand, want de wissel waarop het voertuig ontspoorde, was in de bouwfase beschadigd. Vervolgonderzoek moet uitwijzen wanneer en hoe de andere wissels defect zijn geraak.
Een andere grote vraag is wat de herstelwerkzaamheden gaan kosten, maar daar had niemand een antwoord op. Wel werd duidelijk dat de vervoerders een flinke schadepost hebben doordat RandstadRail niet rijdt. De Haagse vervoerder HTM is door inkomstenderving en vervangend vervoer al zeker 3,5 miljoen euro misgelopen.

Dat bedrag loopt nog aardig op, want het duurt zeker tot maart voordat RandstadRail weer gaat rijden, omdat het inspecteren van de wissels veel tijd in beslag neemt. De eerste testritten op het traject starten waarschijnlijk in februari.
Alleen tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp kunnen passagiers opstappen. Daar zijn geen mankementen, omdat men daar gebruik maakt van vertrouwde techniek en bestaand spoor.


Bericht geplaatst op zondag 15 juli 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 13 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privÚ een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |