ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1242 / 1243 / 1244 >

Herstart pas in maart

donderdag 18 januari 2007

Het duurt op zijn minst nog tot het voorjaar voordat RandstadRail weer gaat rijden. Dat is de voorzichtige prognose van de projectorganisatie van RandstadRail bij de presentatie van de resultaten van de onderzoeken naar de ontsporingen van vorig jaar november. Een defecte wissel bij halte Forepark en een verkantingsprobleem in de bocht bij halte Ternoot bleken de oorzaken te zijn. Eveneens werd bekend dat vanaf eind januari het vervangend busvervoer niet langer gratis zal zijn.

Het blijft dus nog een aantal weken behelpen met vervangend busvervoer en overvolle stoptreinen van de NS. Die tijd denkt de projectorganisatie nodig te hebben om de herstelwerkzaamheden uit te kunnen voeren en de afsluitende proefritten te maken.
Alle zestig wissels in het traject zullen worden gecontroleerd nadat het onderzoek uitwees dat een ondeugdelijk exemplaar de ontsporing bij halte Forepark had veroorzaakt. Het binnenwerk bleek al tijdens de bouwfase beschadigd te zijn waardoor de wissel ongemerkt onklaar was geraakt. Een twintigtal is inmiddels gecontroleerd op soortgelijke beschadigingen en daarvan moest de helft inderdaad vervangen worden. De inspectie van de overige wissels zal naar verwachting half februari afgerond zijn.
De ontsporing bij halte Ternoot werd veroorzaakt door de verkanting (de dwarshelling van de bocht) die te steil blijkt te zijn om de voertuigen ook met lage snelheid te kunnen laten passeren. Met noodgrepen hadden de problemen voorkomen kunnen worden, toch is er voor gekozen om de bocht nu definitief onder handen te nemen.
HTM-directeur Ton Kaper: "Deze ingreep stond eigenlijk gepland voor de zomer maar we wilden de reizigers dan niet opniew lastig vallen. We gokken wel op een zachte winter, want vorst betekent oponthoud. Volgens planning zal het op 8 maart zijn voltooid."

Testen
Na afronding van de herstelwerkzaamheden zal het testen beginnen en na een succesvol verloop kan de exploitatie van RandstadRail worden hetvat. De projectorganisatie waagt zich niet aan het noemen van een exacte datum, maar verwacht dat in de 2e helft van maart de herstart gemaakt kan worden. Wethouder Pieter Smit zegt in een eerste reactie op de bevindingen vooral blij te zijn met de duidelijkheid die de projectorganisatie heeft gegeven. "Er is gekozen voor structurele oplossingen die meer tijd vergen maar wel solide zijn en waarmee de veiligheid absoluut is gediend. Die staat wat mij betreft altijd centraal. En met de herstel-aanpak die nu is gekozen ben ik ervan overtuigd dat als we weer gaan rijden, er verder geen problemen meer zullen zijn."
Voorlopig is er nog steeds geen RandstadRail maar moet er na januari wel weer betaald worden voor het vervangend vervoer. Wethouder Smit:"Dat vind ik alleszins redelijk want het gaat om enorme bedragen. Ik vond het billijk dat het gratis zou zijn zolang de kwaliteit beneden peil bleef. Uit eigen ervaring weet ik dat het vervangend vervoer nu op goed niveau is en bovendien worden er reguliere stadsbussen ingezet en geen touringcars meer. Behalve op lijn 9P, maar dat is een lange lijn waar het aantal in- en uitstapbewegingen niet zo groot is."
"Dat ben ik dan niet helemaal met de wethouder eens," zegt Maarten Batenburg van Rover, de reizigers vereniging openbaar vervoer: "De kwaliteit mag dan verbeterd zijn en het beeld dat hij oproept is ook wel herkenbaar, desondanks heeft het vervangend vervoer nog lang niet zo'n goede kwaliteit dat er voor betaald zou moeten worden."


Bericht geplaatst op zondag 15 juli 2007
Letterlijk bericht Nieuwsblad Zoetermeer donderdag 18 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |