ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1255 / 1256?print=1 / 1257 >

Ellende door nieuwe spoorbaan nog uitgebleven

dinsdag 10 juli 2007

De werkzaamheden aan het spoor tussen Gouda en Den Haag liggen op schema. Het vervangd vervoer met bussen verloopt naar tevredenheid. Dat concluderen ProRail en de reizigersorganisatie Rover, nu de werkzaamheden die zaterdag begonnen tot halverwege zijn gevorderd. Volgende week maandag moet het treinverkeer worden hervat.
De gemeente Zoetermeer en Rover waren 'not amused' toen ProRail twee weken geleden aankondigde, dat er negen dagen lang geen treinen over het baanvak zouden rijden. Ze vonden de timing ongelukkig, gelet op de feestelijkheden van afgelopen weekeinde ter gelegenheid van 1000 jaar Zoetermeer en het feit dat RandstadRail nog steeds niet rijdt. Een poging ProRail ertoe te bewegen de werkzaamheden op een later stadium uit te voeren, bleek tevergeefs. Het karwei stond al lang gepland en was al enige malen uitgesteld. Een verzoek om alleen tussen Zoetermeer en Den Haag een paar dagen langer door te gaan met treinverkeer, werd eveneens afgewezen. Het bleek niet mogelijk wegens kleinere werkzaamheden aan het spoor ter hoogte van Nootdorp.

Maarten Batenburg van de afdeling Zoetermeer van Rover is positief over de wijze waarop de NS het vervangend vervoer heeft geregeld. Tussen Zoetermeer en Den Haag CS heeft de NS snelbussen ingezet die in de spitsuren om de drie minuten rijden. Tussen de stations Gouda, Zoetermeer Oost, Zoetermeer, Ypenburg en Voorburg rijdt vier keer per uur een stopbus.

Batenburg heeft nog geen klachten van reizigers gekregen. De NS is volgens hem wel laat met het informeren van de reizigers begonnen. "Dat is jammer. De NS is pas een week ervoor met de campagne begonnen. De informatie is wel voldoende. Bij de Mandelabrug hangen banieren waarop de wijzigingen staan aangegeven. Er is extra personeel om reizigers te informeren, er worden folders uitgedeeld met de bustijden en er zijn mobiele stempelautomaten neergezet."

Batenburg vindt dat het opstarten van de operatie met de bussen zaterdag wel gepaard ging met onnodige 'schoonheidsfoutjes': "Ik moest de buschauffeur zelf uitleggen hoe hij bij de stations Ypenburg en Voorburg moest komen. Geef zo’n chauffeur een printje mee."

Bij de vernieuwing van het spoor wordt gebruik gemaakt van een kettinghor. Deze onderhoudsmachine reinigt de stenen tussen en onder de dwarsliggers (bielzen) en vervangt de spoorstaven en de dwarsliggers. Een groot-onderhoudsbeurt als deze wordt, aldus ProRail, eenmaal in de 20 ŕ 25 jaar uitgevoerd.


Bericht geplaatst op zondag 22 juli 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 10 juli 2007
Meer nieuwsberichten over | Werkzaamheden en geplande aanpassingen Den Haag - Gouda | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

hans spil: Vandaag kwam ik tijdens een wandeling langs de steptonoon. Het viel mij op dat er veel water stond in put met bellen. Van carillionklanken was dus geen sprak [lees meer...]
Coen Rijn: Ik denk dat een busbaan heel goed is. Het is in elk geval minder "gevoelig" dan rails [lees meer...]
Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]

Foto's

Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019
Eerste weken EBS in Zoetermeer; Zoetermeer 01 september 2019


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2020. |