ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1263 / 1264 / 1265 >

Liften Mandelabrug nog erg gevoelig voor storingen

woensdag 25 juli 2007

Het blijft tobben met de vijf liften van de Nelson Mandelabrug over de A12 en de sporen van RandstadRail en NS. Ze zijn storinggevoelig en vermoedelijk niet echt 'hufterproef'.
Zaterdagmiddag was het weer raak. Twee jonge zusjes kwamen met hun fiets vast te zitten in de lift die het dichtst bij de Rokkeveense uitgang van de Mandelabrug is gesitueerd. Volgens de woordvoering van de gemeente stond de lift op de goede etage, maar weigerden de deuren open te gaan.

Doordat de meisjes niet op de noodknop in de lift drukten, kon de gemeente niet in actie komen. De moeder van de meisjes stond buiten de lift en waarschuwde de brandweer, die de kinderen bevrijdde.

De defecte lift is van de gemeente, de andere liften zijn van de NS en de HTM (als vervoerder op RandstadRail). Een zegsman van de gemeente wijst erop dat de deuren van de lift wel eens 'haperen'. "Dat gebeurt twee ŕ drie keer per jaar. De deuren gaan meestal weer open als je er een beetje aan rammelt. Ze klemmen wel eens doordat er met brommers en fietsen tegenaan wordt gereden. Een monteur zal de deuren opnieuw afstellen."

Ook de andere liften vallen wel eens uit door storingen. Wethouder Pieter Smit (D66, verkeer) meldde tijdens een vergadering van de gemeenteraad in maart nog opgelucht dat de defecte liften van de HTM, aan de kant van Driemanspolder, waren gerepareerd. De oorzaak van het defect schreef hij toe aan vandalisme. Ook bij de HTM zelf wordt gedacht aan vandalisme als boosdoener.


Bericht geplaatst op zondag 29 juli 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 25 juli 2007
Meer nieuwsberichten over | Station Zoetermeer/zuidweg | Liften

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |