ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1264 / 1265 / 1266 >

RandstadRail lijdt miljoenenschade

donderdag 2 augustus 2007

De Haagse vervoerder HTM loopt fikse financiële schade op door de problemen met RandstadRail.

De sneltram, die na een ontsporing met gewonden op 29 november niet meer rijdt tussen Den Haag en Zoetermeer en Nootdorp, levert HTM een verlies op van 350.000 euro per week. De teller staat eind deze week op maar liefst 13,6 miljoen euro schade.

Het is nog onbekend hoe deze verliezen worden verrekend. HTM zegt dat de schadepost andere projecten niet in gevaar brengt.

De vervoerder en de gemeente Den Haag concentreren zich op een veilige heringebruikname van de sneltram. "Daarna wordt gekeken of er claims tegen elkaar kunnen worden weggestreept," zegt de Haagse wethouder Peter Smit, die ook namens Stadsgewest Haaglanden RandstadRail in zijn portefeuille heeft. "Bovendien zijn er nog meer partijen die met kosten en verliezen hebben te maken."

HTM was aanvankelijk van plan een claim neer te leggen bij de gemeente Den Haag, de financieel verantwoordelijke voor de aanleg van RandstadRail. De vervoerder is als exploitant niet verantwoordelijk voor de bouw.

De bouwkosten van het project lijken vooralsnog binnen de perken te blijven. Voor de aanleg van RandstadRail was 1,1 miljard euro beschikbaar. Daarvan is nog ongeveer drie miljoen over. Een jaar geleden was er overigens nog een overschot van ruim 60 miljoen euro. Door alle onvoorziene tegenvallers is daarvan 57 miljoen euro verdampt.

De vraag wanneer RandstadRail weer gaat rijden, durft niemand te beantwoorden. Zeker is dat het traject deze zomer nog niet in gebruik komt. Op dit moment wordt druk getest. Er zijn nog technische problemen, maar volgens wethouder Smit gaat het steeds beter.

RandstadRail rijdt alleen op lijnen in Den Haag en op het tracé tussen Rotterdam en Nootdorp.


Bericht geplaatst op donderdag 9 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 2 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |