ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1267 / 1268 / 1269 >

RandstadRail nog steeds niet gereed

vrijdag 27 juli 2007

RandstadRail rijdt zeker voor september nog niet. Dat heeft de Haagse wethouder Peter Smit geisteren gezegd. Hoe lang Zoetermeerse reizigers nog geduld moeten hebben blijft de vraag. Smit, teves portefeuillehouder van het Stadsgewest Haaglanden: "De testritten gaan op dit moment allemaal bijna goed. Maar er zijn nog enkele technische problemen. Die moeten eerst worden opgelost."
De Haagse wethouder wilde gisteren tijdens een gesprek met de pers alleen kwijt dat RandstadRail vóór september in elk geval niet start. Een richtdatum of zelfs een maand wilde hij niet noemen. "Ik weet het gewoonweg niet. Ik besef dat reizigers al heel lang lege voertuigen oorbij zien rijden, maar ze moeten geduld hebben. Alles moet goed werken, voordat we weer gaan beginnen."
Wissels vormen het grote probleem. Op het deel waar de Rotterdamse en de Haagse trams samenkomen liggen drie wissels die niet 'openrijdbaar' zijn. Dat wil zeggen dat het wissel niet met het voertuig in de juiste richting meebeweegt. Smit: "We hebben de leverancier al aangesproken om dit probleem zo snel mogelijk op te lossen."
Smit verwacht wel snel te kunnen beginnen met het proefbedrijf. Dat is rijden volgens de dienstregeling zonder passagiers. Normaal staan hiervoor enkele weken, maar zelfs aan die termijn durft hij zijn vingers niet te branden. "We testen zo intensief dat je eigenlijk al van een proefbedrijf kunt spreken. Op dit moment gaat het allemaal bijna goed. Maar je weet nooit wat voor problemen je nog tegenkomt."
[...]


Bericht geplaatst op zondag 19 augustus 2007
Bron: Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 27 juli 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |