ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1269 / 1270 / 1271 >

Reactie op ingezonden brief vervangend vervoer

woensdag 8 augustus 2007

Ik wil even reageren op de ingezonden brief van mevr. Hoogstad uit Zoetermeer (Streekblad 27 juli). Vijf dagen in de week reis ik van Zoetermeer naar Den Haag en weer terug. Ook ik ben uitgescholden met een ziekte door een controleur van de HTM.
Het regende vreselijk hard en de passagiers mochten in stappen in bus 5S. Toen ik in wilde stappen ging de controleur ineens voor de ingang staan en uitgebreid de voorpagina van de Spits staan lezen. Ik vroeg aan de controleur of we er langs mochten omdat het zo vreselijk hard regende. "Houd je gemak, kankertrut," zei hij. Ik dacht eerst dat ik het niet goed verstaan had, maar hij herhaalde het nogmaals. Ik heb zijn naam gevraagd, maar die wilde hij niet geven. De andere passagiers zeiden dat ik me maar rustig moest houden anders zou ik misschien uit de bus gezet worden. Ik vind dit echt niet kunne. Het lijkt wel of de mensen bang zijn voor de HTM-controleurs.
Ik heb gelijk een klacht ingediend bij de HTM en binnen een week kreeg ik een brief dat er disciplinaire maatregelen genomen zouden worden tegen deze man. Ik heb deze man ook niet meer gezien op Centrum West. Mevr. Hoogstad en ik zijn ook echt niet de enigen die problemen hebben met de controleurs en enkele chauffeurs van het vervangend vervoer. Als je in de bus zit hoor je veel van dit soort verhalen en wat te denken van de keiharde muziek in sommige bussen. Eigenlijk vind ik dat ze een beetje coulant mogen zijn tegen de mensen die het het vervangend vervoer moeten zolang de RandstadRail niet rijdt. Voor ons is het ook niet echt prettig om het het vervangend vervoer te rijden. Ik ben al twee uur reistijd per dag extra kwijt.
Ik hoop dat we snel met RandstadRail meekunnen dan zijn we in ieder geval van die ellende af, maar ja dat zal wel Sint Juttemis worden voordat het zover is.

Reactie op reactie
Ik weet niet of u zonen heeft, maar als mijn moeder uitgescholden wordt door welk persoon dan ook, dan zorgen wij ervoor dat die persoon in het ziekenhuis belandt of het land verlaat.
De meeste controleurs en chauffeurs van de HTM hebben een lage opleiding genoten en van enige beleefdheidsvorm en etiquette hebben zij nog nooit gehoord, laat staan dat zij het kunnen schrijven. Maar wat ik niet kan begrijpen is dat uw medepassagiers en de buschauffeur niet hebben ingegrepen en die controleur hardhandig de bus hebben uitgegooid. Nederland begint (als het al niet was) een laf en slap landje te worden. Diezelfde medepassagiers staan straks het hardst te jammeren, als zij in de problemen te komen.
Rob van der Zwaan, Zoetrmeer

Reactie op dhr. Van der Zwaan
Al 18 jaar werk ik bij HTM als controleur Openbaar Vervoer en als zodanig ben ik beŽdigd Buitengewoon Opsporingsambtenaar. Allereerst wil ik mevrouw Evertse (en voor zover in haar ingezonden brief goed gelezen en begrepen heb) en ook mevrouw Hoogstad, excuses maken voor elke vorm van wangedrag ten toon gespreid door welke medewerker dan ook namens alle HTM-ers en extern beveiligingspersoneel die wel rationeel kunnen denken en derhalve professioneel gedrag vertonen t.o.v. onze klanten.
Ik weet niet om welke collega dit gaat maar ik ben als HTM-er in ieder geval blij dat HTM in reactie op de klacht van mevrouw Evertse adequaat heeft gereageerd.
Het is niet alleen voor onze klanten een ramp dat RandstadRail nog steeds niet rijdt met passagiers; ook voor HTM is deze vorm langzamerhand een belasting aan het worden. Inderdaad ben ik ook van mening dat enige coulance voor onze Zoetermeerse klanten vanwege het lange uitstel in veel gevallen niet misplaatst zou zijn. Ik hoop dat de dames Evertse en Hoogstad dit excuus accepteren en niet generaliseren in hun mening t.o.v. de medewerkers van HTM en NBG-Beveiliging.
Als laatste zou ik dan tegen de heer Van der Zwaan willen zeggen: getuigt bovenstaand verhaal uws inziens van (zoals u schrijft) "een lage opleiding en het ontbreken van enige beleefdheidsvorm of etiquette?"


Bericht geplaatst op zondag 19 augustus 2007 | Laatste update op zondag 24 juli 2011
Letterlijk bericht De Weekkrant/Streekblad Zoetermeer van woensdag 8 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Agressie

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |