ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1270 / 1271 / 1272 >

ROVER woedend over chaos station Zoetermeer

maandag 16 juli 2007

De chaos die maandagmorgen ontstond op station Zoetermeer als gevolg van het uitvallen van treinen, heeft tot grote ergernis geleid bij reizigersorganisatie Rover. Volgens woordvoerder Maarten Batenburg, zelf een van de gedupeerde reizigers, heeft de NS het lelijk laten afweten. Terwijl het treinverkeer ernstig was ontregeld, had de NS geen vervangend vervoer geregeld. "Mensen werden van het kastje naar de muur gestuurd," vertelt Batenburg. "Omdat er geen vervangend vervoer was, ging men zelf op zoek naar een bus. De interliner zat bom- en bomvol. Reizigers moesten een kaartje kopen."

Volgens Batenburg kwam het treinverkeer langzaam op gang, waarna het weer mis ging. Door blikseminslag ontstond een overwegstoring met als gevolg weer vertraging op het spoor. Batenburg: "Het is typerend voor de spoorsector dat werkzaamheden uitlopen en en dat er geen noodplan is."

De NS ontkent dat het oponthoud van het treinverkeer iets te maken had met het uitlopen van de werkzaamheden aan het spoor. Een week lang reden er, tot en met zondag, geen treinen tussen Gouda en Den Haag wegens onderhoud van de spoorbaan. "Aanvankelijk is naar buiten gebracht, dat de werkzaamheden waren uitgelopen. Dat was een misverstand," verklaart een NS-woordvoerder die spreekt van overmacht. "Er bleek een storing als gevolg van blikseminslag. Vervangend busvervoer lukte op korte termijn niet. We kozen ervoor om het treinverkeer langzaam weer op gang te brengen, maar toen kwam er dus nog een inslag."

Rover adviseert reizigers hun geld terug te vragen bij de NS. Batenburg: "Dus het kaartje van de interliner en gebruikmaken van de geld-terug-bij-vertraging-regeling."


Bericht geplaatst op zondag 19 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 november 1999
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |