ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1271 / 1272 / 1273 >

Nieuw station krijgt steun

zaterdag 21 juli 2007

De gemeenteraad van Lansingerland heeft ingestemd met een nader onderzoek naar de komst van station Bleizo. Een nieuw NS-station aan de noordrand van Lansingerland op de grens van deze gemeente met Zoetermeer. Mocht dit station er komen, dan is het zeker dat er een aansluiting komt op de Oosterheemlijn.
De gemeente trekt 50.000 euro uit om een onderzoek in te stellen naar de financiŽle haalbaarheid van Bleizo. Ook wordt gekeken waarop de positieve en negatieve financiŽle effecten verdeeld kunnen worden. Eerder stemde de Zoetermeerse gemeenteraad in met een gelijkluidend voorstel. Zowel de raadsleden als burgemeester en wethouders van Lansingerland roemden de eensgezindheid tussen de gemeenten Zoetermeer en Lansingerland en zien de komende perioden als een testcase voor de werkelijke verhoudingen tussen beide buurgemeenten. In het verleden waren er tussen de buurgemeenten vaak spanningen over grondkwesties.
Het hele project gaat circa 18 miljoen euro kosten. Bleizi zal niet zo maar een station worden. Op en rond het 300 hectare grote gebied moet ook 80.000 vierkante meter bedrijven worden gevestigd. Er moeten ook ontspanningsmogelijkheden en winkels komen. Dit alles zou 27.000 nieuwe arbeidsplaatsen moeten opleveren.
Voor de doorgang van Bleizo is de opinie van de NS nog wel van groot belang. De organisatie zou positief tegenover de plannen staan, maar wil nog weten hoeveel reizigers gebruik gaan maken van Bleizo. Mocht alles volgens plan verlopen, dan zou Bleizo in 2010 klaar kunnen zijn.


Bericht geplaatst op zondag 19 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 21 juli 2007
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |