ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1272 / 1273 / 1274 >

'Invalbussen' Randstadrail weer onveilig

dinsdag 21 augustus 2007

Het is weer mis met de bussen die de stilgelegde Randstadrail vervangen tussen Zoetermeer en Den Haag. Dinsdag haalde de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) in Zoetermeer vier bussen van de weg, omdat ze onveilig waren.

In december werd het vervangend vervoer ook al eens tijdelijk gestopt, omdat er toen tegen de regels in met volgestouwde toeringcars werd gereden.
Na klachten van passagiers besloot de inspectie gistermorgen tot een grote controle. Bij vier van de veertien bussen die van de weg werden gehaald, waren de gebreken zo ernstig dat ze aan de kant moesten blijven. Volgens de controledienst gaat het om voertuigen van diverse busmaatschappijen.

Bij een van de bussen werkten de remmen slecht, bij een andere bleken de bouten op de aandrijfas los te zitten. Andere mankementen: een kapotte voorruit, speling in het stuur en een nooduitgang die niet open kon. De eigenaar van een van de bussen heeft bovendien een boete van 2200 euro gekregen vanwege een defecte tachograaf.

Volgens HTM zijn er gelijk vier nieuwe bussen geleverd. "We gaan uiteraard nog wel gesprekken voeren met de leveranciers over hoe dit kan," aldus een woordvoerder.

Hoe lang reizigers nog gebruik moeten maken van het vervangend vervoer is nog steeds onduidelijk, maar er lijkt ondertussen wel schot te zitten in het traject tussen Zoetermeer en Den Haag. Nadat de Inspectie Verkeer en Waterstaat vorige week groen licht gaf voor de laatste testfase voor de Erasmuslijn, ligt er nu ook toestemming voor de Oosterheemlijn. Toch focust de Haagse wethouder Peter Smit zich eerst op de zogeheten Krakeling. "Daar willen we dat RandstadRail eerder van start kan, want daar is de nood hoger. Mochten we geen toestemming krijgen dan starten we op 3 september met de Oosterheemlijn."

De oorzaak dat het proefbedrijf nog niet kan beginnen op de Krakeling ligt in een constructieprobleem. Op één plek -bij halte Voorweg- ligt de rails nog te schuin. Daarvoor wordt nu naar een definitieve oplossing gezocht. "In principe kunnen we daar wel rijden, zolang de snelheid maar wordt getemperd. Maar we willen natuurlijk door kunnen rijden."

Een dergelijk constructieprobleem veroorzaakte ook de ontsporing bij Ternoot vorig jaar. Daar reed het voertuig juist te langzaam, waardoor het in de bocht uit de rails 'sprong'. Die halte is begin dit jaar verbouwd voor een slordige 3,5 miljoen euro. Afgelopen maanden zijn er meer van dit soort hellingen ontdekt, vooral op de Krakeling (waar overigens RandstadRail nog nooit met passagiers heeft gereden, maar die zijn -op één na dus- verholpen. Volgens Smits voorganger Marnix Norder had dit geen financiële consequenties. En ook Smit had gisteren geen nieuws over de financiën. "Dat betekent dat we nog binnen budget zijn."

Exploitant HTM loopt wel tonnen per week mis doordat RandstadRail niet rijdt.


Bericht geplaatst op woensdag 22 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 21 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |