ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1273 / 1274 / 1275 >

PvdA Zoetermeer wil extra vergadering over RandstadRail

donderdag 23 augustus 2007

De PvdA in Zoetermeer wil dat er snel een extra Raadscommissie Ruimte wordt gehouden in verband met RandstadRail.

De partij wil bij voorkeur dat er volgende week al wordt gepraat over onder meer de problemen rond het vervangend vervoer. Verder wil de partij weten waarom op de Oosterheemlijn niet zo vlug mogelijk wordt proefgereden, nu dat wel mag.

De PvdA vraagt zich af of de voorzichtigheid wellicht te ver is doorgeslagen. Ze hoopt dat andere politieke partijen het verzoek voor de extra raadscommissie steunen.

Bijlage: het persbericht van de PvdA:

PvdA wil snel extra Commissie Ruimte i.v.m. Randstadrail 22 augustus 2007

PvdA wil nog volgende week in de commissie Ruimte over de recente berichten in de pers over de ontwikkelingen rond Randstadrail spreken. “De informatievoorziening vanuit Stadsgewest en College is slecht.

We krijgen een mailtje dat er nieuws komt, vervolgens blijft het erg lang stil en dan komt er een brief die alleen aangeeft wat er nu gaat gebeuren en die niet ingaat op de problemen rond het vervangend vervoer. Zo blijven we met erg veel vragen en zorgen zitten”, aldus raadslid Anja van Zantvoort van de PvdA.

De PvdA wil dat de gemeenteraad geďnformeerd wordt door de verantwoordelijke bestuurder in Haaglanden en de Zoetermeerse wethouder over de hele gang van zaken, de genomen maatregelen en de verwachtingen ten aanzien van het vervolgtraject. Van Zantvoort: "e stilte rond RandstadRail en het gemopper op het vervangend vervoer is omgeslagen in berusting. Dat geeft bestuurders wellicht het gevoel dat Zoetermeer nog wel een maandje extra kan wachten. We moeten nog maar een keer duidelijk maken dat we het echt zo ontzettend zat zijn, dat er keihard moet worden doorgewerkt en dat bij elk besluit het belang van de reizigers voorop moet staan! Dat lijkt steeds meer vergeten te worden." De huidige gang van zaken rond RandstadRail roept bij haar veel nieuwe vragen op. "We willen begrijpen waarom het loopt zoals het loopt en welke keuzes nog gemaakt kunnen worden." Daarbij wijst zij op de volgende vragen:

  • Waarom wordt op de Oosterheemlijn niet zo vlug mogelijk proefgereden nu dat mag? Waarom duurt dat nog weken, terwijl de Erasmuslijn meteen na toestemming van de Inspectie gaat proefdraaien?
  • Klopt de indruk dat Haaglanden en de Inspectie Verkeer en Waterstaat geen enkel risico meer willen nemen zonder de belangen van de reizigers daarbij in de beschouwing te betrekken? Slaat de voorzichtigheid niet te ver door?
  • Er zijn nog steeds problemen met bochten op De Krakeling. Hoe kan dat nu nog steeds een probleem zijn? Wat heeft men dan al die tijd gedaan?
  • Hoe kan het dat bij het vervangend vervoer bussen van de weg worden gehaald? Ziet de HTM niet toe op de kwaliteit van de bussen?

De PvdA gaat er vanuit dat ook andere Zoetermeerse partijen haar verzoek zullen steunen en dat door gezamenlijk op te trekken de Zoetermeerse verontwaardiging en boosheid over de gang van zaken bij de verantwoordelijk bestuurder duidelijk wordt.


Bericht geplaatst op donderdag 23 augustus 2007
Bron: Omroep West; donderdag 23 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |