ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1278 / 1279 / 1280 >

Haaglanden krijgt advies bond over aanbesteding busvervoer

woensdag 1 augustus 2007

Staak de aanbesteding van het busvervoer als de Tweede Kamer de publieke aanbieding van het openbaar vervoer in de vier grote steden niet langer verplicht stelt. Dat adviseert FNV Bondgenoten het Stadsgewest Haaglanden.

De vakbond heeft het gewest woensdag een brief gestuurd met dit voorstel. Hij wil dat het integraal wordt opgenomen in de Nota van Inlichtingen die hoort bij het bestek voor de aanbesteding van het openbaar vervoer. Haaglanden heeft tot 8 augustus om FNV Bondgenoten uit te nodigen voor een gesprek.

De bond stelt dat het Stadsgewest het aanbestedingstraject tijdelijk of definitief dient te staken als de Tweede Kamer de openbare aanbesteding van het openbaar vervoer voor de vier grote steden niet langer verplicht stelt. Besluit de Kamer hiertoe dan wil de bond om tafel met Haaglanden zodat de belangen van alle betrokkenen worden meegenomen in de afweging van de voor- en nadelen van openbaar aanbesteden.

Bestuurder Remko Mast van FNV Bondgenoten: "Afgelopen vrijdag besloten onze leden geen verdere acties op het ultimatum te nemen. Maar we verwachten wel dat het Stadsgewest ons voorstel overneemt. We willen hoe dan ook dat de belangen van de werknemers én de reizigers worden veilig gesteld in het aanbestedingstraject."

Begin juli sprak de vakbond per brief aan gemeentebesturen in Haaglanden zijn zorg uit over de aanbesteding van het busvervoer in de regio. Hij is bang dat vergelijkbare situaties als bij het Brabantse Veolia, waar het personeel onlangs in staking is gekomen tegen bezuinigingsmaatregelen, ook Haaglanden treffen als het aanbestedingstraject op de huidige manier wordt voortgezet.


Bericht geplaatst op zondag 26 augustus 2007
Persbericht FNV-Bondgenoten van 1 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |