ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1279 / 1280 / 1281 >

'Behoud snelle bus voor Noordhove'

woensdag 1 augustus 2007

De bewoners van noordelijk Zoetermeer-de wijk Noordhove en delen van De Leyens en Seghwaert-moeten ook na ingebruikname van RandstadRail een directe busverbinding met de Mandelabrug behouden. Dit bepleit reizigersorganisatie Rover.

Op dit moment worden Noordhove en De Leyens bediend door de buslijnen 70 en 12. Lijn 70 is de bestaande busdienst van Connexxion tussen Noordhove/De Leyens en Centrum-West. Lijn 12 rijdt over dezelfde route en gaat na Centrum-West verder naar station Zoetermeer (Mandelabrug). Daar kunnen reizigers dan overstappen op de trein richting Den Haag.

Als RandstadRail weer gaat rijden, zou lijn 12 eruit gaan. Rover breekt een lans om deze vervangende buslijn te behouden. "De mensen hebben de Mandelabrug ontdekt," zegt woordvoerder Maarten Batenbrug. "Ze dachten dat de brug aan de rand van de stad lag. Maar deze blijkt redelijk centraal te liggen; er stoppen allerlei bussen en treinen, zowel richting Den Haag als Utrecht. Lijn 12 voorziet duidelijk in een behoefte."

Een goede busverbinding is van belang voor Noordhove en het noordelijk deel van De Leyens die vrij ver van de RandstadRail-stations afliggen. Rover zal het behoud van een rechtstreekse busverbinding tussen Noordhove/De Leyens en de Mandelabrug bepleiten bij het stadsgewest Haaglanden.


Bericht geplaatst op zondag 26 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 1 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | Bus algemeen | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007 | Reizigersvereniging ROVER

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |