ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1281 / 1282 / 1283 >

Reizigers niet afgeschrikt door slechte bussen

vrijdag 24 augustus 2007

Onveilig of niet, de reizigers die gebruik maken van het vervangende vervoer van RandstadRail laten zich er niet van weerhouden in de bussen te stappen.
Eergisteren liet de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat (IVW) in Zoetermeer vier bussen van de weg halen omdat ze onveilig zouden zijn. Bij één van de bussen werkten de remmen slecht, bij een andere bleken bouten op de aandrijfas niet goed vast te zitten.

IVW hield een grote controle, nadat passagiers hadden geklaagd over de bussen. Leoni Santbergen (22), die regelmatig gebruik maakt van het vervangende busvervoer, snapt de klachten wel. "Af en toe heb je het idee dat ze alles de weg opsturen dat vier wielen heeft en kan starten," zegt ze. Reiziger Frank Smit (22) heeft niet het idee dat de bussen van de beste kwaliteit zijn. "Tijdens een paar ritjes zijn er wel rare dingen gebeurd. Soms rammelt, trilt en piept het behoorlijk. Tijdens één ritje zag ik rookpluimen uit de bus komen. Gelukkig zijn het voor mij maar korte ritjes."

Ferry Winter (29) rijdt voor zijn werk vaak naar Voorburg met de bus, maar ook voor ritjes binnen Zoetermeer mag hij graag gebruik maken van het vervangende vervoer. "Behalve dat die bussen vaak te laat zijn, voel ik me niet onveilig." Toch maakte ook hij ooit iets merkwaardigs mee. "Tijdens een ritje door Zoetermeer moest de bus plotseling stoppen. Alle passagiers moesten halverwege de rit overstappen op een andere bus. Waarom dat was? Geen idee."

De HTM betreurt het voorval met de vier onveilige bussen. De Haagse vervoerder huurt voor het vervangend vervoer bussen in bij verschillende leveranciers. "En ook nog eens bij gerenommeerde maatschappijen. Dan verwacht je dat alles in orde is," aldus woordvoerder Frank Wetters. "Ik kan me goed voorstellen dat reizigers dit vervelend vinden. Gelukkig is er actie ondernomen."


Bericht geplaatst op zondag 26 augustus 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 24 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |