ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1284 / 1285?print=1 / 1286 >

'Chaos Haags busvervoer'

woensdag 29 augustus 2007

FNV Bondgenoten voorspelt een chaos in het Haaglandse openbaar vervoer als het Stadsgewest Haaglanden vasthoudt aan de huidige aanbestedingsprocedure.

Binnenkort kunnen busbedrijven -ook andere dan HTM en Connexxion- inschrijven op de aanbesteding. In september volgend jaar wordt vervolgens de concessie verleend aan de maatschappij die is gekozen door het stadsgewest.

De vakbond vindt dat de regionale overheid echter een te lage uurprijs rekent voor de rijtijd van bussen. "Wie voor 55 euro per uur een bus kan laten rijden, zal vanaf 1 januari 2009 het vervoer mogen doen in Haaglanden," aldus een enigszins cynische FNV.

Dat is een te lage prijs, vindt de bond namelijk. Want het kost zeker 70 euro om een bus te laten rijden, zo blijkt uit berekeningen die onafhankelijke deskundigen hebben gemaakt in opdracht van de FNV.

"Daar moet alles van worden betaald, zoals de brandstof, de chauffeur en het onderhoud, maar ook informatievoorziening en controle," zegt FNV-bestuurder Remko Mast. "Voor 55 euro kun je dat allemaal niet betalen. Als Haaglanden dat tarief doorzet, is het een enkele reis naar chaos. Dan zijn Brabantse toestanden hier onvermijdelijk en worden reiziger en werknemer kind van de rekening."

Bij de aanbesteding van de concessie Haaglanden zijn ongeveer 800 werknemers betrokken. Zij werken nu voor HTM en Connexxion.

Met Brabantse toestanden doelt de bestuurder overigens op de busmaatschappij Veolia. Daar zijn voortdurende arbeidsconflicten over de rechtspositie van chauffeurs en zijn er ook al diverse stakingen en acties geweest. Mast zegt bovendien dat het stadsgewest haar toezeggingen niet nakomt en sluit niet uit dat er ook in de Haagse regio op vervolgstappen wordt bezonnen.

Het Stadsgewest Haaglanden heeft nog niet gereageerd. De overheid vergadert vandaag over de aanbesteding in het busvervoer.


Bericht geplaatst op zaterdag 1 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 29 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |