ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1286 / 1287 / 1288 >

Mogelijk acties busvervoer Haaglanden

maandag 3 september 2007

FNV Bondgenoten bereidt acties voor in het openbaar vervoer in Haaglanden. Het stadsgewest heeft geen gehoor gegeven aan het verzoek van de bond om alternatieven in de aanbesteding van het busvervoer te onderzoeken.

FNV Bondgenoten voelt zich 'te kakken gezet' door het stadsgewest omdat zij vasthoudt aan de aanbesteding.

FNV Bondgenoten maakt zich zorgen over de kwaliteit van het openbaar vervoer en raadpleegt over twee weken haar leden, maar verwacht nu al dat zij actie willen voeren. Dat zouden dan publieksvriendelijke acties worden.

Motie
Het Europees Parlement besloot in mei dat grote steden hun openbaar vervoer niet verplicht hoeven aan te besteden. De Tweede Kamer nam daarop een motie aan van de PvdA, waarin wordt gevraagd de mogelijkheid het openbaar vervoer in de vier grote steden onderhands te gunnen open te houden.

Staatssecretaris van Verkeer Tineke Huizinga (ChristenUnie) wil de aanbesteding wel verplicht houden en wil de kwestie zo snel mogelijk bespreken met het kabinet.

Kwaliteit
In juli werden de voorwaarden bekendgemaakt waaraan het openbaar vervoer in de regio Haaglanden moet voldoen. FNV vindt dat kwaliteit zwaarder moet meewegen. Het aanbestedingscontract wordt volgens de huidige planning op 19 december getekend.

Vervoersbedrijven kunnen tot 1 november plannen indienen. FNV wil dat het aanbestedingstraject tijdelijk of definitief wordt gestaakt als het kabinet de motie uitvoert en de verplichting tot aanbesteding vervalt.

Besluit
Het stadsgewest laat weten vast te houden aan de aanbesteding, 'conform de wet zoals die nu is'. "Mocht het kabinet een besluit nemen over de motie, dan kijken we hoe we daarmee omgaan", zegt een woordvoerder.


Bericht geplaatst op maandag 3 september 2007
Letterlijk bericht NRC van maandag 3 september 2007
Meer nieuwsberichten over | Stakingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |