ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1287 / 1288 / 1289 >

Laatste testfase RandstadRail op Oosterheemlijn

woensdag 29 augustus 2007

Het proefbedrijf op de Oosterheemlijn kan maandag 3 september van start. Dat betekent dat RandstadRail op het traject Oosterheem (Zoetemeer) tot Den Haag de laatste testfase ingaat waarbij de sneltrams rijden volgens de dienstregeling, maar nog zonder passagiers.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat had al toesteming gegeven voor het proefbedrijf op de Oosterheemlijn. RandstadRail wilde aanvankelijk voorrang geven aan de Krakeling, de lijn binnen Zoetermeer, omdat de vervoerswaarde groter zou zijn. RandstadRail verwacht echter deze week nog geen toestemming te krijgen voor het proefbedrijf op dit traject. Zo zijn er nog problemen aan het spoor bij het Zoetermeerse station Voorweg-Hoog, waar de rails iets te schuin liggen.

Het proefbedrijf is de laatste testcase voordat RandstadRail weer in exploitatie kan worden genomen. "De techniek is beproefd, zoals de seinen, de wissels en de communicatie tussen de voertuigen en de techniek," legt een woordvoerder van de verantwoordelijke Haagse wethouder Peter Smit uit.

Tijdens het proefbedrijf rijden de sneltrams volgens de dienstregeling. "De roosters van het personeel worden getest. Wat de voertuigen betreft kijken we bijvoorbeeld of de deuren open en dichtgaan en of ze het sein krijgen dat ze weer moeten doorrijden."

Het proefbedrijf op de Erasmuslijn tussen Nootdorp en Den Haag is inmiddels gestart. Dit tot ontsteltenis van de Zoetermeerse politiek, die niet begrijpt waarom die lijn voorrang heeft gekregen boven Zoetermeer. Het Zoetermeerse stadsbestuur en de Haagse wethouder Smit geven volgende week woensdag tekst en uitleg in de gemeenteraad.


Bericht geplaatst op dinsdag 4 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 29 augustus 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |