ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1291 / 1292 / 1293 >

Passagiers in ademnood

donderdag 11 januari 2007

De spitstreinen tussen Gouda en Den Haag zitten overvol nu RandstadRail is uitgevallen. Dat levert gevaarlijke situaties op, zoals volledig geblokkeerde balkons. Gisteren moest een trein in Voorburg worden ontruimd.

De NS moet meer treinen en personeel inzetten om passagiersproblemen zoals gisteren bij station Voorburg te voorkomen. "Die overvolle treinen zijn gevaarlijk voor reizigers en personeel," zegt bestuurder Wim Eilert van de VVMC, de grootste vakbond voor rijdens personeel van de NS.
Spitsreizigers tussen Gouda en Den Haag klagen al weken over bomvolle treinen. Toen gisteren door storingen de treinen nóg voller zaten, kwamen passagiers in ademnood en konden sommigen niet eens uitstappen. Een stoptrein op station Voorburg moest zelfs worden ontruimd om veiligheidsredenen. Op dit traject is de drukte nog groter door het langdurige uitvallen van RandstadRail.
Dagelijks komen er bij de vakbond klachten binnen van NS-personeel over de volle treinen. "Daar hebben wij voor de invoering van de nieuwe dienstregeling al voor gewaarschuwd, maar er wordt door de NS niets aan gedaan."
Een van de grote zorgen van de VVMC is het vollopen met passagiers van de balkons achter de machinist. "Het is niet voor niets verboden terrein voor passagiers, het is een vluchtroute. Maar de mensen moeten ergens staan als de trein te vol is. We maken ons grote zorgen over de situatie." Reizigersorganisatie Rover kaartte het probleem al eerder aan. De Tweede Kamer wil ook opheldering van de NS over de ontruimde trein bij Voorburg. Zo vragen CDA en PvdA zich af waarom de reizigers niet voor vertrek zijn tegengehouden op het perron, toen duidelijk werd dat de trein overvol raakte. De fracties willen ook weten of de NS sinds de invoering van de nieuwe dienstregeling wel genoeg treinen laat rijden. Eddy van Hijum (CDA): "Ik hoor de laatste tijd steeds meer mensen klagen over bomvolle treinen, vooral tijdens de spits."


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 11 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen Den Haag - Gouda | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |