ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1293 / 1294 / 1295 >

RandstadRail laat nog weken op zich wachten

vrijdag 8 juni 2007

Het duurt zeker nog weken voordat passagiers met RandstadRail tussen Nootdorp en Den Haag kunnen rijden.
Op dit traject wordt al sinds 15 maart getest, maar de bestuurders en technici zijn in het begin gestuit op problemen met wissels en nu op kinderziektes met het communicatiesysteem tussen de voertuigen en de centrale regelkamer.
Volgens wethouder Marnix Norder zit er wel schot in en kan het proefbedrijf (rijden volgens dienstregeling zonder passagiers) starten over een week tot anderhalve week. Deze laatste fase van het testen zal ook nog een aantal weken in beslag nemen, mits alles meezit. Want het noemen van een startdatum, daar durft niemand zich meer aan te wagen.
"Het gaat allemaal in hele kleine stapjes," bevestigd Norder. "De Inspectie Verkeer en Waterstaat kijkt met een loep mee. En wij willen straks niet met allerlei kinderziektes gaan starten, zoals vorig jaar wel is gebeurd. Het systeem moet gewoon goed zijn, al kun je nooit de garantie geven dat er geen enkele storing meer zal optreden tijdens de exploitatie."
Tijdens de commissievergadering in het Haagse stadhuis -waar de onderzoeksrapporten over de ontsporingen werden besproken- wilde Norder wel toegeven dat er vorig jaar voorafgaand aan de exploitatie te kort is getest. "Als daar meer tijd voor was genomen, dan waren we waarschijnlijk op meer kinderziektes gestuit die we hadden kunnen oplossen. Maar de ontsporing op de inmiddels beroemdste wissel van Nederland had met langer testen niet voorkomen kunnen worden."
In de periode dat RandstadRail is stilgelegd zijn overigens niet alleen alle wissels gecontroleerd, maar ook het gehele spoor, zo maakte Norder gisteren bekend. Na deze controle bleek dat het traject op maar liefst vjftien plaatsen 'verkant' te zijn, zoals eerder het geval was bij Ternoot. Daar ontspoorde eind november een voertuig door een verkanting van de rails. Voertuigen kunnen door deze ontwerpfout alleen ontsporen bij lage snelheden.
"Dus de veiligheid van de reizigers heeft nooit op het spel gestaan." De meeste verkantingen zijn gevonden op het traject van de Zoetermeerse 'krakeling'. Daar heeft tot op heden nog nooit een voertuig gereden en ook de testfase moet daar dus nog van start gaan. Voor de rest rijden nu overal overtuigen tussen Zoetermeer, Den Haag en Rotterdam, met of zonder passagiers.


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 8 juni 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |