ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1300 / 1301 / 1302 >

Onderhoud groen rond RandstadRail

vrijdag 11 augustus 2006

Voor het uitvoeren van groenonderhoud langs de Zoetermeerlijn is de komende maand een uitgelezen moment. Door de werkzaamheden van RandstadRail rijden er geen treinen en kan er efficiŽnt en veilig onderhoud worden gepleegd. Ook wordt gewerkt op plekken waar je, wanneer er treinen rijden, nauwelijks bij kunt komen. De werkzaamheden worden uitgevoerd in nauw overleg met RandstadRail. De werkzaamheden zullen in de tweede helft van augustus worden uitgevoerd.

Het groen langs de Zoetermeerlijn heeft een overwegend natuurlijk karakter. Het zijn vooral de haag langs het spoor, de bosjes en struiken die onderhoud nodig hebben. Er is overleg gevoerd met een aantal natuurorganisaties, de Vogelwerkgroep, het IVN en de Stichting Bomen Overleven. Het resultaat van dit overleg is dat de gemeente op dit moment terughoudend zal zijn in de te nemen maatregelen.

Groene haag
Belangrijk is dat de gemeente de haag duurzaam in stand houdt, omdat de haag een veilige afscherming van de spoorbaan is. Daarnaast is de haag ook interessant voor de natuur. Veel vogels vinden hierin een broed- of schuilplaats of vinden er voedsel. De werkzaamheden bestaan uit het snoeien van de haag en het afzagen van het overhangend struikgewas achter de haag. De afgezaagde struiken lopen in de komende jaren weer uit en deze uitlopers krijgen hierna periodiek dezelfde behandeling. Door deze maatregelen krijgt de haag weer volop licht en kan deze zijn functie blijven vervullen.

Overhangend groen
Verder worden struiken, die over het water hangen, afgezaagd. Het zijn vaak wilgen en elzen die weer opnieuw zullen uitlopen. Deze struiken veroorzaken veel schaduw in het water en op de oever. Daarnaast hoopt zich enorm veel blad op aan de oever. Dit komt de natuur van de oever en het water niet ten goede en ook kan de stabiliteit van de oever in het gedrang komen. Door de verjonging van de struiken kan de oever er weer een tijdje tegen.


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 11 augustus 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |