ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1304 / 1305?print=1 / 1306 >

Werkzaamheden RandstadRail : Stand van zaken traject Seghwaert - Voorweg

vrijdag 22 september 2006

Op de stamlijn is het spoor overdag in dienst genomen om met de RandstadRail-voertuigen proef te rijden. Tot en met week 39 worden nog bovenleidingwerkzaamheden uitgevoerd die daarom ?s nachts uitgevoerd worden in verband met de veiligheid. De overlast die deze werkzaamheden met zich meebrengen zijn gering, het gaat hier met name om verlichting van de spoorbaan, draaiende machines op het spoor en het waarschuwingssignaal bij het achteruit rijden.

Op de verschillende haltes in Zoetermeer wordt nog hard gewerkt en is begonnen met het plaatsen van het perronmeubilair. Daarnaast wordt ook de aansluitende bestrating van en naar de perrons aangebracht. De komende weken zal in het teken staan van het aansluiten van voedings- en datakabels naar de apparatuur op en rond de perrons. Voor en na alle haltes worden vanaf week 38 seinen geplaatst voor de beveiliging.

Stand van zaken Krakeling
De Krakeling is nog niet in dienst genomen voor testritten. Werkzaamheden kunnen daarom ook overdag plaatsvinden. Bij de haltes worden de liftputten en liftschachten op dit moment gebouwd. Er wordt ook gewerkt aan de trappen en de hekwerken daarop. Zodra de kabels zijn ingegraven, wordt gestart met het straatwerk om een goede aansluiting op de omgeving te krijgen.

Stand van zaken Oosterheemlijn
De werkzaamheden bij de haltes op de Oosterheemlijn (Willem Dreeslaan, Oosterheem en Javalaan) bevinden zich in de afrondende fase. In week 37 is een eerste testrit uitgevoerd vanuit de HTM-stalling in Zichtenburg naar halte Javalaan en in diezelfde week is door de brandweer een ontruimingsoefening uitgevoerd op halte Willem Dreeslaan.


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Publicatie gemeente Zoetermeer van vrijdag 22 september 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |