ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1310 / 1311 / 1312 >

RandstadRail: gehandicapten in de knel

vrijdag 24 november 2006

Toegankelijk openbaar vervoer voor mensen met een handicap. Dit was één van de belangrijkste voorwaarden bij het ontwerpen van RandstadRail: een gelijkvloerse instap tussen de halte en het voertuig, voldoende plaats voor rolstoelen in de wagens zelf en goed toegankelijke perrons met liften en hellingbanen.

Het klinkt sympathiek, maar wie van de Zoetermeerse halte Voorweg-Laag naar Den Haag CS wil reizen, komt het voertuig wel in, maar de eindhalte niet meer af. Pas eind januari zal op CS de lift het doen. Ook is er geen hellingbaan te bekennen. Voor veel andere haltes geldt hetzelfde. Bij alle stations hangen ingewikkelde schema’s die duidelijk maken waar de toegankelijkheid al wel of nog niet is geregeld. Daar staat ook een extra waarschuwing bij: wie is aangewezen op een scootmobiel, mag niet gebruikmaken van de stations Prinses Beatrixlaan en Leidschendam-Voorburg. Daar is de spleet tussen het voertuig en het perron te breed, waardoor het gevaar bestaat dat een rolstoel klem komt te zitten. Met rubberstrips zal dat euvel worden verholpen.

Op weer andere haltes hebben niet alleen de gehandicapten of de mensen met een rollator of kinderwagen moeite om bij de tram te komen. Op Pijnacker-Centrum is bijvoorbeeld - in afwachting van de komst van de lift - een stalen trap neergezet die zo steil is, dat de reizigers met hoogtevrees niet zijn te benijden. En op de Melanchtonweg in Rotterdam moet het publiek eerst door een modderpoel om te kunnen instappen. Sowieso ogen veel stations als rommelige bouwterreinen. Op Leidschenveen hangen nog bouwlampen aan houten palen en liggen her en der losse elektriciteitsdraden. En wie wil weten hoeveel zones moeten worden afgestempeld, is afhankelijk van een kaart die provisorisch met plakband is opgehangen.

Op de meeste haltes blijken ook de beveiligingscamera’s het niet te doen, omdat het lange tijd ontbrak aan de palen en daken om ze op te hangen. "Tussen nu en een paar weken" hoopt de HTM dit naar eigen zeggen geregeld te hebben.

Het vervoersbedrijf en de projectorganisatie RandstadRail wijten de situatie aan de vertraging bij de werkzaamheden deze zomer: omdat veel opdrachten nauw met elkaar zijn verweven, stagneerde ook de afbouw van de stations. Bovendien werd het belangrijkst gevonden dat eerst de voertuigen zouden rijden; ook dát is overigens verre van vlekkeloos verlopen.


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 24 november 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Liften

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |