ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1311 / 1312 / 1313 >

Stations nog lang niet af

vrijdag 24 november 2006

Veel stations van RandstadRail zijn momenteel nog onbereikbaar voor gehandicapten en mensen met een rollator of een kinderwagen. De liften die het meteen bij de ingebruikneming -afhankelijk van de lijn was dat op 10 september of op 29 oktober- hadden moeten doen, blijken nog altijd niet te werken.

Dat geldt óók voor de meeste beveiligingscamera’s op de perrons, áls ze er al hangen. Sowieso lijken veel haltes op bouwterreinen. Het duurt zeker nog tot maart volgend jaar voordat alles in orde is gemaakt.

De Chronisch zieken en Gehandicapten Raad betreurt het, dat door de ontoegankelijkheid veel mensen al wekenlang zijn gedupeerd. "Zij staan blijkbaar minder hoog in de rangorde," zegt H. Cliteur van de CG-Raad. Dat de liften niet af zijn, komt voor een belangrijk deel, doordat All-in Liften uit Alphen a/d Rijn zich verslikte in de opdracht. Het bedrijf levert 42 liften en slaagde er niet in om die tegelijkertijd te bouwen, bevestigt J.W. Postma, de projectmanager van het bedrijf: "Het is een grote opdracht die een zware wissel trekt op onze organisatie."

Postma wijt de problemen ook aan de vertragingen deze zomer bij de aanleg van RandstadRail. Daardoor kon hij niet op tijd beginnen. De projectorganisatie RandstadRail vindt dat het liftenbedrijf de klus heeft onderschat en riep All-in al ter verantwoording. Postma bevestigt dat er 'stevige gesprekken' zijn gevoerd.

Besloten is om de stations Leidschenveen, Pijnacker- Centrum en, in Zoetermeer, de haltes Willem Dreeslaan en Oosterheem prioriteit te geven, omdat daar geen hellingbaan als alternatief is. "We verwachten hiermee zeker voor het einde van het jaar klaar te zijn." Diverse andere liften worden alsnog binnen een week opgeleverd. Postma weet niet wanneer álle stations klaar zijn.


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 24 november 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Liften

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |