ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1313 / 1314?print=1?print=1 / 1315 >

'Sneltram RandstadRail gevaar'

vrijdag 15 december 2006

Medewerkers van de RET verwijten hun directie dat ondanks dertig waarschuwingen over technische mankementen aan voertuigen en twee ontsporingen niets is gedaan om RandstadRail veiliger te laten rijden. Dit blijkt uit vertrouwelijke, interne stukken van de Rotterdamse vervoerder RET, waarover deze krant beschikt.

Tijdens de vier weken dat het nieuwe, 1,8 miljard euro kostende, vervoersnetwerk tussen Den Haag, Zoetermeer en Rotterdam in gebruik was, werd meer dan de helft van de 25 wissels kapot gereden. Er waren vorige maand vier ontsporingen. Het ongeluk op 29 november waarbij zeventien gewonden vielen, gebeurde op één van de kapotte wissels.

Bestuurders van de Rotterdamse voertuigen dienden zeker dertig klachten in over ernstige storingen. Zij maakten melding van kapotte remmen, defecte deuren en ondeugdelijke noodverlichting. Ook zouden voorruiten niet schoon zijn, waardoor de bestuurder onvoldoende zicht heeft op de baan.

Het middenkader van de RET nam de waarschuwingen serieus en sloeg alarm. Maar uiteindelijk zou niets zijn gedaan met de klachten.

Uit de documenten blijkt dat de voertuigen van de RET ook na de eerste twee incidenten met gebreken op pad werden gestuurd.

De RET-directie deed twee weken na de alarmerende mail van het middenkader de zogeheten A-storingen af als tekortkomingen waarop ‘actie zal worden ondernomen’.

Maar bronnen bij RandstadRail verklaren tegenover het AD dat sneltrams nog steeds met mankementen rondrijden.

Vooral de problemen met de wissels betekenen volgens universitair docent Paul Wiggenraad van de TU Delft een direct gevaar voor reizigers.

De Inspectie Verkeer en Waterstaat is inmiddels op de hoogte van de incidenten en neemt ze mee in het onderzoek naar de problemen bij RandstadRail.

De komende tijd kan RandstadRail weinig doen om de oorzaken van de wisselstoringen te verhelpen. Nieuwe onderdelen moeten uit Duitsland komen, maar de levering is zo gebrekkig dat ze enkele weken op zich laten wachten. Zelfs wanneer de dienstregeling weer begint, is de continuïteit aan Rotterdamse kant twijfelachtig omdat het enige reservevoertuig van de RET kapot langs de kant staat na een ongeluk.

De RET stelt in een reactie dat er weinig aan de hand is. "Wij rijden niet met onveilige voertuigen."


Bericht geplaatst op donderdag 6 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van vrijdag 15 december 2006
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |