ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1316 / 1317 / 1318 >

Stadsgewest schort aanbesteding busvervoer op

woensdag 12 september 2007

De aanbestedingsprocedure van het stadsbusvervoer in Den Haag en het streekbusvervoer in de regio Haaglanden wordt zeker drie maanden opgeschort.

Het bestuur van het stadsgewest heeft daartoe besloten nadat het ministerie van verkeer eerder heeft laten weten dat de grote steden niet verplicht zijn het vervoer openbaar aan te besteden. In de bedenktijd wil het regiobestuur besluiten of en hoe het verder gaat met de aanbesteding.

Staatssecretaris Huizinga van Verkeer en Waterstaat stuurde deze week een brief aan de Tweede Kamer, waarin ze aankondigt dat de verplichting tot openbare aanbesteding van het openbaar vervoer in de grote steden zal worden afgeschaft.

De komende drie maanden zal het dagelijks bestuur van Haaglanden de juridische en beleidsmatige gevolgen in kaart brengen van de mogelijkheid om het stadsvervoer niet openbaar aan te besteden. Daarna zal het dagelijks bestuur een besluit nemen over het verdere proces. Regiobestuurder verkeer en vervoer Peter Smit benadrukt dat hij met de denkpauze geen voorschot neemt op een definitief besluit. "Het kabinet heeft de stadsregio's in een onoverzichtelijke situatie gemanoeuvreerd. Er moet meer duidelijkheid komen over de betekenis en de gevolgen van de brief van de staatssecretaris."


Bericht geplaatst op zondag 16 september 2007
Bron: Stadsgewest Haaglanden; woensdag 12 september 2007
Meer nieuwsberichten over | Busmaatschappijen en aanbestedingen

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |