ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1319 / 1320 / 1321 >

'Vele klachten geen reden met regiotaxi te breken'

maandag 10 september 2007

Ondanks de vele klachten houdt de gemeente Zoetermeer vertrouwen in de RegioTaxi. Niet alleen uit reacties van gebruikers die deze krant bereiken, maar ook uit cijfers van het stadsgewest Haaglanden blijkt dat er nog veel misgaat met de RegioTaxi.
Klachten zijn er vooral over het niet op tijd rijden van de busjes, de wachttijden bij de telefooncentrale en de behandeling van de klachten zelf. Uit een klanttevredenheidsonderzoek blijkt dat gebruikers (veelal ouderen en gehandicapten) de RegioTaxi dit jaar een lager cijfer hebben gegeven dan in 2006: een 6,6 nu tegen 7,3 in 2006.

Volgens het stadsgewest, opdrachtgever van de RegioTaxi, kampte het vervoersbedrijf BTR begin dit jaar met de nodige aanloopproblemen. Zo ging de onderaannemer die in Den Haag reed onderuit en moest de telefooncentrale verhuizen. Zorgwethouder Frank Speel (CDA) verwacht dan ook dat de kwaliteit van het vervoer zal verbeteren en de klachten zullen verminderen.

Het bedrijf staat onder druk om beter te presteren. Zo krijgt het een boete (bonus-malusregeling) als het niet aan bepaalde eisen voldoet. Gemiddeld moet 95 procent van de ritten op tijd voorrijden. Dat percentage werd dit jaar bij lange niet gehaald. BTR zegt dat het zijn best doet, maar dat de norm 'waarschijnlijk structureel onhaalbaar is'.

Het aantal klachten van gebruikers is fors hoger dan de norm van 0,2 procent. Bij de laatste meting waren er 331 klachten op 26.989 ritten, maar liefst 1,2 procent van de ritten. Ondanks de verbeteringen aan de telefooncentrale en de toegenomen stiptheid van de RegioTaxi is het aantal klachten onverminderd hoog. Het stadsgewest onderzoekt waardoor dat komt.

De gemeenteraadscommissie samenleving buigt zich binnenkort over de RegioTaxi.


Bericht geplaatst op zondag 16 september 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 10 september 2007
Meer nieuwsberichten over | Regiotaxi

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |