ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1326 / 1327?print=1 / 1328 >

RandstadRail gaat rijden!

zaterdag 6 oktober 2007

RandstadRail lijn 4 gaat met ingang van aanstaande maandag ook naar Zoetermeer rijden. "Dit is een ontzettende opluchting. Het werd hoog tijd," aldus Peter Smit, Haags wethouder en in Haaglanden verantwoordelijk voor verkeer en vervoer.

Nadat vorige week een aantal belangrijke proeven op het traject succesvol verliep, vroeg Smit acht dagen geleden toestemming aan de Inspectie voor Verkeer en Waterstaat om te mogen rijden. Gistermiddag om half vijf kwam dat groene licht.

Op het traject in Zoetermeer zelf -de Krakeling genaamd- mag nog niet worden gereden. Wel begint hier volgende week het proefbedrijf. Dat betekent dat de trams hier volgens de dienstregeling gaan rijden, maar nog zonder passagiers.

De vervangende buslijnen binnen Zoetermeer blijven rijden (lijnen 1 t/m 4 en 12), de vervangende lijnen richting Den Haag en de wijk Oosterheem (lijnen 5, 5S en 9P) blijven alleen de eerste paar dagen nog rijden. Lijn 4 doet in Zoetermeer alleen drie haltes in Oosterheem en de stations Seghwaert, Palenstein, Stadhuis, Centrum West en Voorweg aan.

De Zoetermeerse vervoerswethouder Pieter Smit is 'ontzettend blij' dat de trams gaan rijden. "Dit is waar Zoetermeerders al zo lang op hebben gewacht. Het ongeduld werd de laatste tijd steeds groter. Begrijpelijk, ze zagen steeds trammetjes voorbijkomen en dachten, wanneer mogen wij mee?". Over de veiligheid: "Als de experts zeggen dat het veilig is, dan is het veilig."


Bericht geplaatst op zaterdag 6 oktober 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 6 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling tram

John Lejewaan heeft op zondag 7 oktober 2007 de volgende reactie geplaatst.

ja of nee

Ik moet met een groep kinderen (22) op 5 november van zoetermeer centrum west naar den haag centraal. Kan dan? of kan ik beter naar station zoetermeer oost of zoetermeer gaan

Erik heeft op donderdag 11 oktober 2007 de volgende reactie geplaatst.

Ja

Hangt ervan af hoe laat je gaat. Zelf wel eens met een groep van 32 vanaf Zoetermeer geweest en ging prima (net buiten de spits). En natuurlijk is Randstadrail nu ook wel een alternatief.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |