ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1333 / 1334?print=1 / 1335 >

Randstadrail 3 tot Seghwaert

vrijdag 19 oktober 2007

Reizigers kunnen vanaf zaterdag gebruikmaken van Randstadrail lijn 3. De sneltram gaat voorlopig van Loosduinen tot het Zoetermeerse station Seghwaert.

Randstadrail heeft nog geen toestemming van de Inspectie Verkeer en Waterstaat om helemaal door Zoetermeer te rijden, over de zogenoemde Krakeling.
Vorige week maandag is Randstadrail, na bijna een jaar te hebben stilgelegen, weer van start gegaan met lijn 4. Die pendelt tussen Den Haag en de Zoetermeerse woonwijk Oosterheem. Lijn 3 gaat voor een groot deel over hetzelfde traject rijden. Daarmee krijgt Randstadrail in de spits een dubbele frequentie op het traject tussen Den Haag en Zoetermeer. Volgens het stadsgewest geen overbodige luxe. De voertuigen van lijn 4 zitten nu al aardig vol.
Wanneer lijn 3 na station Seghwaert mag doorrijden door de rest van Zoetermeer is nog onbekend. Hier rijdt Randstadrail 3 als zogenoemd proefbedrijf. Dat betekent dat de sneltrams zich weliswaar aan de dienstregeling houden, maar nog geen passagiers vervoeren. Als het sein veilig wordt gegeven door de Inspectie Verkeer en Waterstaat, kan ook op dit laatste traject van Randstadrail worden gereden.
Het vervangend busvervoer in Zoetermeer blijft voorlopig nog rijden, laat het stadsgewest weten.


Bericht geplaatst op zondag 21 oktober 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 16 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |