ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1339 / 1340 / 1341 >

Zoetermeer reserveert grond voor tramlijn naar Bleizo

woensdag 24 oktober 2007

De gemeente Zoetermeer is begonnen met de verwerving van grond voor het doortrekken van de Oosterheemlijn naar de A12. Als alles goed gaat, moet RandstadRail-lijn 4 in 2010 of 2011 doorrijden naar het nieuwe station Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer).

Dit blijkt uit het voorontwerp-bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn, waarmee het stadsbestuur akkoord is gegaan. Rondom de kruising van de Verlengde Oosterheemlijn, de A12 en de treinlijn Den Haag – Utrecht, moet een vervoersknooppunt ontstaan met 80.000 vierkante meter aan bedrijven, winkels en vrijetijdsvoorzieningen. Niet alleen ontsluit het nieuwe station Bleizo (Bleiswijk-Zoetermeer) de nieuwe bedrijventerreinen, de halte biedt Zoetermeerders ook een overstapmogelijkheid naar Utrecht en Rotterdam. Bij Bleizo gaat onder andere de Zoro-bus (Zoetermeer- Rotterdam) stoppen.

De Oosterheemlijn eindigt nu bij de halte Javalaan. Vanaf 2010 of 2011 kunnen de sneltrams doorrijden naar de A12. Daartoe moet 1400 meter spoor worden aangelegd, globaal lopend over de oude Landscheidingsdijk, pal langs het Van Tuyllpark en industrieterrein Brinkhage. De spoorlijn zal grotendeels worden aangelegd op een aarden baan en kruist de Van der Hagenstraat, de Bleiswijkseweg en de A12/spoorlijn Den Haag - Utrecht. Het Van Tuyllpark krijgt een eigen halte.

De benodigde gronden - naast landbouwgrond ook recreatieterrein en volkstuinen - zijn nog niet allemaal in eigendom van de gemeente. Mogelijk moet een deel van de grond worden onteigend.

Een van de knelpunten is de uitbreiding van het hoogspanningsstation in Bleiswijk. Als dat niet wordt verplaatst zal een 'aantrekkelijke stationsomgeving' onmogelijk zijn, stelt de gemeente.

Het voorontwerp-bestemmingsplan Verlengde Oosterheemlijn gaat binnenkort de inspraak in.


Bericht geplaatst op zaterdag 27 oktober 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van woensdag 24 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer | Oosterheemlijn

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |