ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1340 / 1341?print=1 / 1342 >

Erg druk op dagje gratis RandstadRail

zaterdag 27 oktober 2007

Het nieuws dat er zaterdag gratis kon worden meegereden in de sneltrams van RandstadRail tussen Den Haag Centraal en Zoetermeer, moet zich als een lopend vuurtje hebben verspreid.
Hoewel de HTM geen precieze cijfers kon geven, was het voor het vervoerbedrijf duidelijk dat erg veel mensen van de gratis reismogelijkheid gebruik hadden gemaakt. "De voertuigen zaten de hele dag vol. Ja, duizenden reizigers waren het zéker," liet HTM-woordvoerder Frenk Wetters zondag weten. Een dagje gratis reizen was een 'goedmakertje' voor al die mensen die een jaar lang van vervangend openbaar vervoer gebruik moesten maken, omdat RandstadRail wegens grote technische problemen en langdurige testfasen maar steeds niet reed. Vooral het geduld van de Zoetermeerse reizigers was zwaar op de proef gesteld.
Zaterdag konden de passagiers in lijn 3 voor het eerst ook meerijden op het gehele Zoetermeerse stadstracé, dat bekend staat als 'de krakeling'. Daarmee is het nu weer mogelijk op het gehele net van RandstadRail te rijden, van Loosduinen naar de Zoetermeerse krakeling (lijn 3) en van de Haagse Uithof naar het Zoetermeerse Oosterheem (lijn 4).
Voldoende reden, vond een dolgelukkige Zoetermeerse wethouder Pieter Smit (D66, verkeer), om er toch maar een 'Zoetermeers feestje' van te maken. Leden van het Zoetermeerse korps Harpe Davids beroerden hun trommels en xylofoons dat het een lieve lust was, ook tijdens de ritten. Bovendien werden duizenden gratis dagretourtjes uitgedeeld die tot en met december geldig blijven. De Zoetermeerse 65-plusser mevrouw Philips was een van de gelukkigen die zo'n kaartje kreeg. Zij: "Ik heb een jaar lang van vervangend vervoer gebruik moeten maken. Vreselijk, vooral als je een boodschappenwagentje hebt. Laten we hopen dat die trams het blijven doen."


Bericht geplaatst op vrijdag 2 november 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 29 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |