ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1341 / 1342 / 1343 >

Extra sneltrams dankzij alerte reizigster

dinsdag 30 oktober 2007

De HTM zet met ingang van volgende week 's morgens twee extra sneltrams in op lijn 3 van Randstadrail.
Het zijn trams die naar eindhalte Centrum West rijden. Hiermee repareert het vervoerbedrijf een fout die het weekend werd ontdekt door een inwoonster uit Zoetermeer. Ineke Schets uit De Leyens deelde zaterdag niet in de Zoetermeerse feestvreugde over de hervatting van Randstadrail. Bij bestudering van het rijtijdenschema van de HTM was ze zich een ongeluk geschrokken. Ze zou 's morgens nooit meer op tijd op haar werk bij de Belastingdienst in Utrecht kunnen zijn. "Ik had gelijk een rotweekend."
De eerste sneltram van Randstadrail naar de halte Driemanspolder bij het NS-station Zoetermeer zou pas om 07:10 uur van De Leyens vertrekken. Dat was een uur en achttien minuten later dan Schets sinds een jaar als vertrektijd heeft met het vervangend busvervoer. Haar trein naar Utrecht van 06:21 uur zou dan al lang weg zijn. Schets zat met de handen in het haar, al was het maar omdat het vervangend busvervoer vrijdag voor het laatst rijdt. Van De Leyens gaat om 05:57 uur wel een sneltram de andere kant op (richting Loosduinen), maar die komt niet langs Driemanspolder.
Schets belde met de HTM, maar dat leverde niet de gewenste duidelijkheid op. Ze probeerde het gisteren via de Zoetermeerse redactie van deze krant. Nadat de HTM op verzoek van de redactie een en ander had uitgezocht, kwam de aap uit de mouw. Er zat een fout in het rooster. "En die gaan we aanstaande maandag rechtzetten," meldde HTM-zegsman Frenk Wetters er direct bij.
De eerste sneltram vanaf De Leyens rijdt nu met ingang van maandag niet pas om 07:10, maar al om 06:03 uur (aankomst Driemanspolder: 06:10 uur). Om 06:33 uur vertrekt de volgende tram vanaf De Leyens. Ineke Schets: "Ik ben hier gigantisch blij mee. Niet alleen voor mezelf, maar ook voor al mijn Zoetermeerse collega's en andere mensen die die kant op moeten. Geloof me, het gaat om heel wat reizigers."


Bericht geplaatst op vrijdag 2 november 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 30 oktober 2007
Meer nieuwsberichten over | Wijzigingen dienstregeling tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |