ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1350 / 1351 / 1352 >

RandstadRail nu zorg burgemeester Wassenaar

vrijdag 2 maart 2007

Luigi van Leeuwen, de burgemeester van Wassenaar, is voorlopig politiek verantwoordelijk voor de RandstadRail bij het stadsgewest Haaglanden. Dat heeft een woordvoerster van het stadsgewest vrijdag gezegd. Van Leeuwen is de tijdelijke plaatsvervanger van Pieter van Woensel.

Van Woensel stapte dinsdag op als wethouder van Den Haag, nadat bekend was geworden dat het budget voor de lightrailverbinding met 12 miljoen euro is overschreden. In Den Haag neemt PvdA-wethouder Marnix Norder de taken van Van Woensel voorlopig waar.

De VVD in Den Haag is nog steeds op zoek naar een opvolger voor Van Woensel. Daartoe heeft de fractie een commissie ingesteld. Ageeth van den Heuvel, vicevoorzitter van de fractie, hoopt dat de zoektocht een kwestie van dagen is. "Er ligt een zware portefeuille, het is zaak dat dossiers niet te lang blijven liggen." Ze sluit niet uit dat iemand van buiten de hofstad Van Woensel opvolgt.

Van Woensel nam in september 2004 plaats in het Haagse college. Eerst als wethouder economie en personeel, en sinds april 2006 op de post verkeer en vervoer.

De gemeente liet vrijdag weten dat de testritten van RandstadRail op de Erasmuslijn waarschijnlijk volgende week plaatsvinden. Aanvankelijk zouden die deze week beginnen.

De deels gloednieuwe lightrail verbindt de steden Den Haag, Rotterdam en Zoetermeer. De Inspectie Verkeer en Waterstaat legde eind november het grootste gedeelte van het tracé stil, nadat enkele voertuigen waren ontspoord. Daarbij vielen zeventien gewonden. Alleen tussen Rotterdam Hofplein en Nootdorp bleven trams rijden. RandstadRail 3 tussen Loosduinen en Den Haag Centraal rijdt sinds 12 februari. Op de andere lijnen vinden herstelwerkzaamheden plaats.


Bericht geplaatst op zaterdag 3 november 2007
Letterlijk bericht Telegraaf van 2 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | Politiek | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |