ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1360 / 1361?print=1?print=1 / 1362 >

Tramomleidingen bij Den Haag Centraal door storm

vrijdag 9 november 2007

Vanwege stormoverlast is het gebied rondom Den Haag Centraal Station momenteel niet bereikbaar. Trams 2, 6, 9, 10 en RR3 en 4 rijden een omleidingroute.

RR3 en RR4
Vanuit Zoetermeer rijden RR3 en RR4 tot Den Haag Centraal Station. In Den Haag pendelen RR3 en RR4 tussen Loosduinen - Elandstraat - De Uithof v.v.

Update 10:57
Vanuit Zoetermeer rijden RR3 en RR4 tot Den Haag Centraal Station.
Reizigers met bestemming Den Haag Centrum, Loosduinen of De Uithof kunnen in de Schedeldoekshaven (naast het ministerie van VROM) overstappen op tram 2 richting Kraayenstein. Deze tram rijdt via het centrum naar de halte 'MCH Westeinde'. Vanaf deze halte is het en klein stukje lopen naar de halte 'Monstersestraat' voor RR3 richting Loosduinen of RR4 richting De Uithof.

In Den Haag pendelen RR3 en RR4 tussen Loosduinen en De Uithof v.v.
Komende vanuit Loosduinen rijden de voertuigen over de Laan van Meerdervoort, via de halten 'Van Speijkstraat' en 'Elandstraat' van RR 3 naar de halte 'Monstersestraat' van RR4. Vandaar rijden de voertuigen via de route van RR4 naar De Uithof.
Komende vanuit De Uithof rijden de voertuigen dezelfde route in omgekeerde volgorde naar Loosduinen. Reizigers met bestemming Den Haag centrum, Den Haag Centraal Station of Zoetermeer kunnen vanaf bij de halte 'Monstersestraat' uit RandstadRail stappen en vervolgens lopen naar de halte 'MCH Westeinde'. Hier stapt u over op tram 2. Deze tram rijdt via het centrum naar Den Haag Centraal Station. Vandaar kunt u verder reizen met RR3 of RR4 naar Zoetermeer.

Aanvulling Trouw 9 december 2007


In Den Haag is het tramverkeer vrijdagochtend tijdens de ochtendspits ernstig ontregeld. Door de storm dreigen gevelplaten van een gebouw in de Rijnstraat los te laten. De straat, die pal langs het Centraal Station loopt, is afgezet. Dat zegt een woordvoerder van de brandweer.

In januari liet al eens een gevelplaat los van wolkenkrabber de Hoftoren. De gemeente ontving donderdag de resultaten van het onderzoek naar dit incident. Daarin stond dat bij een storm van windkracht negen opnieuw gevelplaten zouden loslaten. Hierop heeft de brandweer vrijdagochtend rond 05.00uur, in verband met de storm die sinds donderdagavond over Nederland raast, de Oranjebuitensingel en de Rijnstraat afgezet.

Zes tramlijnen, waaronder de Randstadrail, worden omgeleid. Lijn negen en tien zijn ingekort en rijden niet naar Centraal Station. Trams drie en vier stoppen bij Laan van Nieuw Oost-Indië, waar reizigers kunnen overstappen op bus twee. Lijnen twee en zes stoppen bij de Resident, waar passagiers kunnen overstappen op bus twee en zes. Den Haag heeft verder weinig schade door de storm. De zegsman van de brandweer spreekt van dertig incidenten, waaronder omgewaaide bomen en een restaurant met waterschade.

De noordwesterstorm heeft ertoe geleid dat Rijkswaterstaat donderdag dijkbewaking langs de hele Nederlandse kust heeft ingesteld. Het is voor het eerst in 31 jaar dat het hoogste waarschuwingsniveau is afgekondigd. Rijkswaterstaat sloot de Maeslantkering en de Hartelkering bij Rotterdam en de Oosterscheldekering in Zeeland. Het wegverkeer heeft vooralsnog weinig last van de storm, meldt de VerkeersInformatieDienst. Vanaf de snelwegen zijn geen meldingen gekomen van incidenten die aan de wind kunnen worden toegeschreven. Ook vrijwel alle geplande wegwerkzaamheden zijn gewoon doorgegaan.

Het KNMI voorspelt voor vrijdag windstoten tot ongeveer 85 kilometer per uur en aan zee tot honderd kilometer per uur. Ook krijgt Nederland te kampen met regenbuien en hagel.


Bericht geplaatst op zondag 18 november 2007
Bron: HTM; vrijdag 9 november 2007
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |