ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1361 / 1362 / 1363 >

Gratis vervangend vervoer RandstadRails stopt 29 januari

donderdag 25 januari 2007

Met ingang van maandag 29 januari beëindigen RET en HTM het gratis vervangend busvervoer voor RandstadRail. Dit betreft zowel het (deels) vervangend vervoer op de Erasmuslijn tussen Rotterdam Hofplein en Den Haag Centraal Station, als het vervangend vervoer binnen Zoetermeer en tussen Zoetermeer en Den Haag Centraal Station.

U moet vanaf die dag weer in het bezit zijn van een geldig vervoerbewijs op het vervangend busvervoer. RET en HTM boden vanaf 29 november 2006 uit coulance het –deels vervangend- vervoer gratis aan. De inzet van bussen verloopt overwegend zonder veel problemen, waardoor beide vervoerders het besluit tot herinvoering van betaald vervoer gerechtvaardigd vinden. In de bussen zijn uitsluitend kaartjes voor een enkele reis te koop. U kunt voordelig reizen op een 'puntenkaart'. Dit vervoerbewijs geeft een korting van ca. 30% op de reguliere vervoerbewijzen. Daarnaast kunt u ook reizen op de RandstadRail-zonekaart, Sterabonnementen en strippenkaarten.

Puntenkaarten en RandstadRail-zonekaart zijn geldig op:

  • vervangend vervoer-bussen 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9P
  • NS-trein Zoetermeer – Den Haag Centraal

Nieuw: De puntenkaarten zijn ook geldig op bus 9p in Zoetermeer Oosterheem.
Strippenkaarten en sterabonnementen zijn alleen geldig op de vervangend busvervoer-bussen 1, 2, 3, 4, 5, 7, 8 en 9P (niet op de NS-trein).

Overzicht vervangend busvervoer RandstadRail
Bus 1 t/m 4: De buslijnen 1 t/m 4 ter vervanging van de Krakeling rijden langs alle halteplaatsen van RandstadRail 3. Frequentie: 4 keer per uur.
Bus 5: De bussen tussen station Den Haag Centraal Station en Zoetermeer Centrum West komen bij de volgende halten: Centraal Station, Beatrixkwartier, Laan van N.O.I., Voorburg 't Loo, Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen, Voorweg en Zoetermeer Centrum West. Frequentie: 8 keer per uur tijdens de spits en 6 keer per uur buiten de spits. Daarnaast rijden er in de spits regelmatig bussen vanuit Zoetermeer Centrum West, die rechtstreeks doorrijden naar Den Haag Centraal Station (zonder halten aan te doen onderweg). Frequentie: ca. 4 keer per uur.
Bus 9P: De bussen tussen Zoetermeer Driemanspolder en Oosterheem komen bij de volgende halten: Zoetermeer Driemanspolder, Centrum West, Zwaardslootseweg, Vaartdreef, Willem Dreeslaan en Oosterheem/Portugaalstraat. Frequentie: 6 keer per uur tijdens de spits, 4 keer per uur tussen de spitsen en 3 keer per uur tijdens de overige perioden.
Bus 7: Ook tussen Nootdorp en Den Haag worden bussen ingezet. De bus rijdt tussen Den Haag Centraal Station en Nootdorp en stopt onderweg bij alle halten: station Laan van N.O.I., Voorburg 't Loo, Leidschendam-Voorburg, Leidschenveen en Nootdorp (bij de halte van RandstadRail). Frequentie: 2 keer per uur, uitsluitend op maandag t/m vrijdag tussen 7:00 en 19:00 uur.
Bus 8: Bus 8 verzorgt een directe verbinding tussen Nootdorp en Den Haag Centraal Station. Tussen Nootdorp en Rotterdam station Hofplein rijden wel voertuigen van RandstadRail Erasmuslijn.

Gewijzigde route bus 3 en 4 per 29 januari
Vervangend vervoer bussen 3 en 4 rijden met ingang van 29 januari een gewijzigde route. In plaats van de route over de Velddreef, rijden bus 3 en 4 over de Weidedreef. De lijnen stoppen op de oude haltes van lijn 50 op het Tochtpad en de Wallendreef. Hiermee vervalt de halte Leidse Wallen. Deze wijziging is ingevoerd om tegemoet te komen aan de overlast die omwonenden van de Leidse Wallen ondervonden van de bussen.


Bericht geplaatst op zondag 18 november 2007
Bron: HTM; donderdag 25 januari 2007
Meer nieuwsberichten over | Vervangend vervoer Krakeling 2006 / 2007

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |