ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1364 / 1365 / 1366 >

'Mijn vertrouwen in Randstadrail is weg'

maandag 26 november 2007

"Het is elke ochtend een drama. Mijn vertrouwen in Randstadrail is weg. We zijn het spuugzat. Laat de vervangende bus maar weer rijden."

Ineke Schets uit de Zoetermeerse wijk De Leyens heeft het helemaal gehad met lijn 3, vooral met de eerste twee diensten van de dag. De voertuigen zouden zelden op tijd zijn en soms helemaal niet komen opdagen. De HTM ontkent de problemen grotendeels.

Eind oktober ontdekte Schets een fout in het rijtijdenschema van Randstadrail lijn 3. Er reden 's morgens vroeg geen voertuigen op lijn 3, zodat ze nooit meer op tijd op haar werk in Utrecht zou kunnen zijn. De HTM herstelde de fout enkele dagen later door de dienstregeling zodanig aan te passen dat er al om 05:44 en om 06:14 uur trams van Forepark naar de Zoetermeerse eindhalte Centrum West zouden rijden. Schets en haar vroege reisgenoten waren dolgelukkig. Van die vreugde is inmiddels niet veel meer over.

"Ik word er zo langzamerhand wanhopig van." Anderhalve week geleden stuurde ze de HTM een e-mail met haar klachten. Ze kreeg antwoord van manager Gerard Wanders. Met ingang van maandag 19 november zouden de problemen zijn opgelost. "Niet dus," verzucht Schets. "Sindsdien is de vroegste tram één keer op tijd geweest. De andere keren kwam hij te laat of te vroeg. Eén keer kwam hij helemaal niet." Ook de fout op de elektronische timetable op halte De Leyens zou worden verholpen. "Daar staat nog steeds 06:59 uur als vertrektijd van de eerste tram. Dat moet 06:03 uur zijn."

Schets is door al dat gedoe 'zeker vijf keer' te laat op haar werk in Utrecht gekomen. Ze ziet steeds meer medereizigers afhaken. "Die gaan 's morgens maar met de fiets naar het NS-station Driemanspolder."

Een HTM-woordvoerder zegt dat er sinds de aanpassing van het dienstrooster eenmaal een voertuigstoring en eenmaal een probleem met de informatievoorziening is geweest. Bovendien zou de HTM verder geen klachten krijgen en is er volgens hem uit het Exploitatie Beheers Systeem niet gebleken dat er trams niet op tijd rijden.

Ineke Schets zou tegen de heren van de HTM willen zeggen: "Kom zelf eens een rit maken. Het is zo makkelijk om vanuit je stoel te zeggen, dat er niets aan de hand is."


Bericht geplaatst op maandag 26 november 2007
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van maandag 26 november 2007
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

mw. W. Moesker heeft op vrijdag 30 november 2007 de volgende reactie geplaatst.

a.u.b. laat bussen in de wijken weer rijden

Ik wil graag dat u de bussen laat rijden in de wijken. Op de Muzieklaan heeft vroeger buslijn 73 van de connexxion gereden later werd het vervangen door buslijn 1+2 van de htm niet iedereen is goed ter been daarom vraag u om de bussen weer door de wijken laat rijden net als vroeger a.u.b. ik wil dat u ook rekening houdt ook met mensen die slecht ter been zijn die elke morgen tot het station moeten lopen en zo zijn er veel meer met mij. Heren a.u.b. dat er wat aan.

Alvast bedank voor u medewerking.

mw. W. Moesker heeft op vrijdag 30 november 2007 de volgende reactie geplaatst.

a.u.b. laat bussen in de wijken weer rijden

Ik wil graag dat u de bussen laat rijden in de wijken. Op de Muzieklaan heeft vroeger buslijn 73 van de connexxion gereden later werd het vervangen door buslijn 1+2 van de htm. Niet iedereen is goed ter been daarom vraag u om de bussen weer door de wijken laat rijden net zo als vroeger. A.u.b. ik wil dat u ook rekening houdt ook met mensen die slecht ter been zijn die elke morgen tot het station moeten lopen en zo zijn er veel meer met mij. Heren a.u.b. doet er wat aan.

Alvast bedank voor u medewerking.

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |