ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1373 / 1374 / 1375 >

RandstadRail test weer

dinsdag 20 maart 2007

RandstadRail rijdt sinds dinsdag weer tussen Zoetermeer Centrum West (de Krakeling) en de Haagse Laan van NOI. De Inspectie Verkeer en Waterstaat heeft groen licht gegeven voor de start van testritten op dit traject.

Vervoerder HTM begint eerst met enkele voertuigen en bouwt vervolgens het aantal ritten langzaam op. Als dat goed verloopt, wordt gestart met het proefbedrijf (rijden volgens de dienstregeling, maar dan zonder passagiers).

Wanneer reizigers weer kunnen instappen is nog niet duidelijk. De bestuurders wagen zich niet meer aan het noemen van een datum.

Op korte termijn zal ook het test rijden beginnen op het andere traject tussen Zoetermeer (Oosterheem) en Den Haag. Vorige week is al begonnen met proefritten op de Erasmuslijn tussen Nootdorp en Den Haag.

Vanaf 2 april kunnen de RandstadRail-voertuigen ook weer over de rails rondom halte Ternoot. Dat is een week later dan gepland, omdat de spoorleverancier te laat was met een levering.

Het traject rondom Ternoot moest worden verbouwd, omdat het spoor daar 'verkant' was. Deze zogenoemde verkanting zorgde ervoor dat eind november een voertuig van RandstadRail kon ontsporen. Met de verbouwing is een bedrag van 3,5 miljoen euro gemoeid.

Bij Ternoot wordt eerst getest. Daarna kunnen ook de 'gewone' trams van lijn 2 en 6 weer richting het noorden. Reizigers tussen Den Haag Centraal Station en het Stuyvesantplein en tussen Den Haag CS en de Laan van NOI zijn tot die tijd nog op vervangende bussen aangewezen.


Bericht geplaatst op zaterdag 5 januari 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 20 maart 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |