ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1376 / 1377 / 1378 >

'HTM wist van onveilig spoor'

vrijdag 28 december 2007

De Haagse oud-wethouder Pieter van Woensel vindt dat de HTM vorig jaar volstrekt onverantwoordelijk is geweest door willens en wetens personeel en reizigers van Randstadrail aan een ondeugdelijk spoor bloot te stellen. Dat zegt de oud-bestuurder uit Den Haag, die vorige week als wethouder in Leiden is geinstalleerd, op de Haagse website Hofstadnieuws.nl.

Van Woensel ontdekte achteraf dat de HTM al langer wist dat de Randstadrailvoertuigen uit de rails konden lopen als ze onvoldoende snelheid hadden. "Onverantwoordelijk van de HTM", zegt Van Woensel. "Je stuurt je eigen personeel toch niet een onveilig spoor op? Om over de passagiers maar nog maar te zwijgen."

Vorig jaar ontspoorden in korte tijd diverse tramstellen van de hagelnieuwe lightrailverbinding in Den Haag. De Inspectie Verkeer en Vervoer verbood de HTM daarop om nog langer te rijden, totdat de oorzaak van alle problemen achterhaald was en opgelost. Enkele weken leden gaf de inspectie pas weer het groene licht.

Ontsporingen
De diverse ontsporingen bleken veroorzaakt te worden door twee problemen: defecte wissels en een verkeerde schuine verkanting van bepaalde stukken spoor. Van beide problemen bleek de HTM achteraf op de hoogte nog voor de ongelukken plaatsvonden. Van Woensel ontdekte dat volgens eigen zeggen in een 'geheime notitie', pas na alle ellende.


Bericht geplaatst op maandag 21 januari 2008
De Telegraaf van 28 december 2007
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |