ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1381 / 1382 / 1383 >

Zoetermeerse politiek blij met Bleizo

donderdag 17 januari 2008

Er is groen licht voor de verdere ontwikkeling van het nieuwe station Bleizo. De fracties in de Zoetermeerse gemeenteraad zijn unaniem van mening dat het toekomstige vervoersknooppunt ten oosten van Zoetermeer van groot belang is voor de werkgelegenheid en de lokale economie.
"We zijn blij met Bleizo," verwoordde D66-raadslid Willem Bos woensdagavond, tijdens de raadscommissie ruimte, het optimisme van de Zoetermeerse politiek over Bleizo.

Ondanks de 'euforie' werden er echter ook zorgen geuit over mogelijke tegenslagen. Zo vroeg Eric Leupe (PvdA) zich af wat er gebeurt als de NS toch niet meegaat in het traject. En Emmy Plantinga (VVD) waarschuwde voor een uitgestorven station in de avonduren. "Bleizo moet ook dan levendig zijn. We moeten voorkomen dat het gebied qua sociale veiligheid en kwalitatief dan verloren gaat," meende Plantinga. Haar collega Mariette van Leeuwen (Lijst Hilbrand Nawijn) plaatste vraagtekens bij het grote aantal kantoorpanden dat bij Bleizo moet verrijzen. "Om al die panden gevuld te krijgen: hoe verhoudt zich dat tot de huidige leegstand van bedrijfspanden in Zoetermeer? De afgelopen jaren zijn we toch maar beperkt succesvol geweest in de verhuur van kantoorgebouwen," stelde ze.

Rond het nieuwe NS-station op de kruising van de verlengde Oosterheemlijn, de A12 en de spoorlijn Utrecht - Den Haag moet een hoogwaardig kantorenpark komen van 80.000 m≤, met een mogelijke groei naar 150.000 m≤. Wethouder Edo Haan (PvdA, financiŽn) ziet die toekomst echter optimistisch tegemoet. "Ik ben blij dat er raadsbreed positieve geluiden zijn over Bleizo. Dit station heeft ongekende mogelijkheden en genereert echt duizenden banen." Haan noemde Bleizo 'een uniek punt'. Voor het eerst in Nederland komen namelijk verbindingen van heavyrail (NS-lijn Utrecht - Den Haag) en lightrail (Randstadrail) elkaar tegen.

Bleizo moet worden gerealiseerd in samenwerking met de gemeente Lansingerland. Voor beide gemeenten is het cruciaal dat energienetbeheerder Tennet meewerkt aan de bouw van een nieuw 380 kV transformator- en schakelstation ten zuiden van de A12.


Bericht geplaatst op zondag 3 februari 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van donderdag 17 januari 2008
Meer nieuwsberichten over | Station Lansingerland-Zoetermeer

Ed Stevenhagen heeft op woensdag 8 april 2009 de volgende reactie geplaatst.

Blijdschap met een luchtje

Het valt onder de nog verborgen gebreken:
Station Bleizo boven een 22 bar CO2-leiding en naast een 80 bar defensie Kerosineleiding en een 40 bar aardgasleiding. Ja iedereen zal blij zijn wanneer je die grond kwijt bent en de rekening straks iemand anders kan presenteren.

Situatieschets afgeleid van Risicokaart Zuid-Holland: http://www.xs4all.nl/~estevenh/geonet/co2/Bleizo_Prisma1.jpg

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privť een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |