ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1382 / 1383 / 1384 >

Rit met rolstoel in Randstadrail blijft problematisch

dinsdag 22 januari 2008

De rit die wethouder Pieter Smit (D66, verkeer en vervoer) gisteren bracht langs verschillende stations van Randstadrail, maakte duidelijk dat gehandicapten nog steeds vele hindernissen moeten overwinnen om gebruik te kunnen maken van de sneltram.
Dit werd eerder al door de Zorgvragersraad van Zoetermeer geconstateerd. Daarom nodigden ze de wethouder uit om dit zelf te ervaren door met een rolstoel langs de stations te reizen. Smit: "Het is wonderlijk om te zien dat het ene perron op orde is en het andere niet. We moeten ons verplichten om dit op orde te brengen."

Een van de probleempunten is de hellingbaan bij station Buytenwegh. Smit rijdt de hellingbaan af en komt halverwege een steile trap naar beneden tegen. "Hier moet goed naar worden gekeken, ik kan me voorstellen dat dit mensen een angstig gevoel geeft. Je voelt je niet plezierig als je dat gat induikt." Eenmaal weer boven, op het perron, probeert hij met zijn rolstoel het Randstadrailvoertuig in te gaan. De voorwieltjes blijven echter in de gleuf tussen het voertuig en het perron steken. Met veel moeite komt hij de sneltram naar binnen. Maar ook daar is hij niet veilig. Wie zijn rolstoel niet op tijd op de rem zet, wanneer de tram optrekt, schiet alle kanten op. "Ook als het voertuig een noodstop maakt, lig ik zo een stuk verderop."

Bij halte Voorweg Laag komt Smit alleen met hulp van derden de sneltram in. Het verschil in hoogte tussen het perron en het voertuig is te groot. "En dat terwijl Randstadrail juist is bedoeld om toegankelijk te zijn voor gehandicapten."

De wethouder is dan ook blij dat hij is uitgenodigd om plaats te nemen in een rolstoel. "Je krijgt een hoop respect voor mensen die zich dagelijks zo moeten voortbewegen. Je zou het eigenlijk verplicht moeten stellen voor beleidsmedewerkers. Ze moeten niet alleen achter de tekentafel zitten, maar ook zelf plaatsnemen in een rolstoel."


Bericht geplaatst op zondag 3 februari 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van dinsdag 22 januari 2008
Meer nieuwsberichten over | RandstadRail

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |