ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1387 / 1388 / 1389 >

Slecht onderhoud stations RandstadRail Zoetermeer

vrijdag 22 februari 2008

Verschillende stations van RandstadRail in Zoetermeer zijn slecht onderhouden. Traptegels ontbreken, regelmatig werken de liften niet en op veel plekken is de verlichting kapot. Met name voor ouderen kan dat tot gevaarlijke situaties leiden.

Reizigersvereniging ROVER heeft in december een brief geschreven aan de HTM, die verantwoordelijk is voor het onderhoud van de stations. Maar tot nog toe is er weinig gebeurd.

Randstadrail rijdt in Zoetermeer over het traject van de vroegere Zoetermeer Stadslijn. Bij de ombouw van Stadslijn naar Randstadrail zijn de stations opgeknapt en werden het haltes. HTM heeft bij die ombouw de trappen naar veel haltes niet meegenomen in de opknapbeurt. Reizigersorganisatie ROVER ontving klachten van mensen die de trappen gevaarlijk vinden.

Vervoersmaatschappij HTM is verantwoordelijk voor de Randstadrail in Zoetermeer. De HTM erkent dat sommige haltes verbeterd moeten worden, maar vind de situatie niet gevaarlijk. Wanneer de trappen en verlichting gerepareerd worden, kon de vervoerder woensdag niet aangeven.

HTM verhelpt gebreken bij RandstadRail-haltes

Vervoerder HTM heeft donderdag bij verschillende haltes van RandstadRail in Zoetermeer noodreparaties uitgevoerd aan liften en trappen.

De vervoerder hoopt de ergste gebreken voor het weekend te hebben verholpen. Woensdag bleken bij een aantal haltes in Zoetermeer de trappen kapot te zijn. Tegels lagen los en het beton brokkelde af. Veel reizigers en reizigersorganisatie ROVER spraken van een gevaarlijke situatie.

De HTM is donderdagochtend meteen begonnen met het repareren van de ergste gebreken bij de haltes Seghwaert, De Leyens en Buitenwegh.


Bericht geplaatst op vrijdag 22 februari 2008
Bron: Omroep West; vrijdag 22 februari 2008
Meer nieuwsberichten over | Tram algemeen | Stations algemeen | Reizigersvereniging ROVER | Liften

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |