ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 138 / 139 / 140 >

Regionaal structuurplan & Vijfde nota ruimtelijke ordening

woensdag 26 december 2001

Relatief kort na elkaar verschenen het Regionaal structuurplan van het Stadsgewest Haaglanden, en de Vijfde nota over ruimtelijke ordening van het Ministerie van VROM. Beide omschrijven de visie op het grondgebruik in de komende jaren. Verkeersassen, groengebieden, woonwijken en industrie. Opmerkelijk is dat het Stadsgewest eerder was dan het Ministerie, terwijl in Nederland gebruikelijk is dat lagere overheden hun beleid vaststellen naar aanleiding van die van hogere overheden.
Hoewel beide documenten voor de geďnteresseerde best te verteren zijn, zal ik me op deze site beperken tot enkele opvallende opmerkingen over het Openbaar Vervoer.

In beide documenten komt naar voren dat men een voorstander is van frequenter treinverkeer op de lijn Den Haag - Gouda. Dit zou gepaard gaan met het viersporig maken van het gehele traject. Ook zouden er stations geopend worden in Ypenburg en de nog te bouwen woonlocatie Zuidplaspolder ten zuiden van Waddinxveen. Overigens is de frequente trein onderdeel van een verhoging van de frequenties op nagenoeg alle lijnen in de Randstad, de zogenaamde Deltemetro.

Opvallend ander aspect in de Vijfde nota is een nieuwe variant op het 'Rondje Randstad', de magneetsnelbaan die de vier grote steden plus Schiphol aandoet. In deze variant wordt er alleen Den Haag - Rotterdam - Utrecht - Den Haag gereden. Trajectdeel Utrecht - Den Haag zou dan ten noorden van Zoetermeer komen te liggen, ongeveer ter hoogte van het Noord Aa. Het is maar de vraag hoe realistisch deze optie is.


Bericht geplaatst op woensdag 26 december 2001
Bronnen:
Ministerie van VROM Vijfde nota van ruimtelijke ordening
Stadsgewest Haaglanden Regionaal structuurplan
Meer nieuwsberichten over | Politiek

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |