ZoetermeerOV

Al het openbaar vervoer in Zoetermeer. Trein tram bus en meer.
Doorzoek nieuwsberichten  
[printversie]         | | |
 
 

 

Nieuws

< 1390 / 1391 / 1392 >

HTM belooft beterschap over Randstadrail

zaterdag 1 maart 2008

HTM belooft de reizigersinformatie op de Randstadraillijnen 3 en 4 tussen Zoetermeer en Den Haag snel te verbeteren. De vervoerder erkent dat de matrixborden op de perrons vaak verkeerde of onvolledige informatie geven.

Woensdagavond ging het weer mis op Randstadrail. Door een wisselstoring bij de halte Laan van Nieuw Oost Indië konden de sneltrams vanuit Zoetermeer niet verder dan het Forepark. Reizigers die naar Den Haag wilden, moesten overstappen op de RET-trams van de Erasmuslijn. Niet alleen de wissels werkten niet goed, ook de matrixinformatieborden lagen eruit. Met als gevolg dat reizigers geen idee hadden wat er aan de hand was.

"Wij moeten er als HTM aan wennen dat we afhankelijk zijn van deze matrixborden," zegt een woordvoerder. "In Den Haag rijden scootertjes langs de haltes om de reizigers te nformeren als een tram uitvalt. Die mogelijkheid hebben we niet in het buitengebied. Hoe dan ook, de informatie naar de reizigers moet kloppen en daar schort het nu aan."

Volgens de HTM is de wisselstoring van woensdag een incident. "Het was de eerste dit jaar. Ook het aantal storingen op de voertuigen neemt af en de liften op de perrons functioneren nu goed. Er zit een 24 uurs storingsdienst op. Situaties waarbij liften het twee dagen niet doen, behoren tot het verleden."

Een ander probleem is het achterstallig onderhoud op de Zoetermeerse haltes. Het meest in het oog springend zijn de trappen die in hoog tempo afbrokkelen. De overkappingen van de oude NS-stations zijn verwijderd waardoor de trappen aan de elementen zijn blootgesteld. De complete bedekking van de trappen is aan vervanging toe.

Reizigersorganisatie Rover erkent dat het aantal storingen afneemt. "Er is weliswaar sprake van een verbeterende trend, maar elke storing is er één te veel. Dat betekent dat er structureel nog steeds iets niet goed zit bij de HTM," zegt woordvoerder Maarten Batenburg van de Zoetermeerse afdeling van Rover.


Bericht geplaatst op zaterdag 1 maart 2008
Letterlijk bericht Algemeen Dagblad editie Zoetermeer van zaterdag 1 maart 2008
Meer nieuwsberichten over | Ongeplande verstoringen tram

Reageer ook op dit nieuwsbericht!

Wil jij ook je mening laten weten? Vul dan onderstaand formulier in!
Voor de duidelijkheid: dit is dus niet de mogelijkheid om de redactie van ZoetermeerOV privé een bericht te sturen. Je iemeeladres is verplicht opdat de redactie je eventueel kan bereiken of beantwoorden.
ZoetermeerOV behoudt zich echter nadrukkelijk het recht voor, om verkeerde reacties (iedereen weet wat ik bedoel) zonder melding te verwijderen.

Naam
Mailadres; verplicht, wordt niet publiekelijk getoond
Mailadres; moet precies gelijk zijn, ter controle tegen spammers
Titel

 

Werkzaamheden & omleidingen

» NS
» Connexxion
» HTM
» RET
» Arriva


Reacties

Flora Wagemans: Hoe kani ik per email een rit binnen zoetermeer aanvragen? [lees meer...]
Uw naam: Komende weer en de maandag erop geen treinen van/naar Zoetermeer wegens werkzaamheden bij Goud. NS vervangt gedurende meer dn 1 week een kwartierdienst per t [lees meer...]
Khalid El bahraoui: Hoe kan ik zilverdomm met bus vanaf station Zoetermeer een welke ?ik kom ban Amsterdam met trein een heb geen idee hoe ? Merci [lees meer...]
Dewi: ik vind dit echt een heel handig stukje voor mijn autobiografie. ik moest een stukje zoeken van 23-11-2003 en...GELUKT!!! [lees meer...]
Muerders J.L.C.: Oplossing puzzel : haardvuur. [lees meer...]
Sersjo Kantebeen: De oplossing van de puzzel woordzoeker is: HAARDVUUR. [lees meer...]
S Benfield: Haardvuur [lees meer...]
S Kantebeen: Haardvuur [lees meer...]

Foto's

Station Zoetermeer in de sneeuw; station Zoetermeer 10 december 2017
Nieuwe bestemmingen; station Zoetermeer 18 december 2016


 

   ZoetermeerOV is een site van Maarten Batenburg.   Bezoek ook eens OVcentraal en Maarten.OVcentraal.     Copyright 2004 - 2019. |